Ağustos Ayı Ödemeler Dengesi Verileri - Son Dakika
Ekonomi

Ağustos Ayı Ödemeler Dengesi Verileri

Ağustos Ayı Ödemeler Dengesi Verileri

Şeker Yatırım Başekonomisti Girgin: "Cari açığın finansman kaleminde küresel piyasalardaki yumuşayan hava paralelinde bono kalemine giriş oldu. Bankalar bu konuda ana finansman sağlayıcı o...

11.10.2013 10:57

Şeker Yatırım Başekonomisti Gülay Elif Girgin, "Cari açığın finansman kaleminde küresel piyasalardaki yumuşayan hava paralelinde bono kalemine giriş oldu. Bankalar bu konuda ana finansman sağlayıcı oldu" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ağustos ayı ödemeler dengesi verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Girgin, ağustos ayı verisiyle 12 aylık cari açığın 57 milyar dolar seviyesine, ilk 8 aylık açığın ise yüzde 25 ortalama artışla 44,3 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade etti.

Gülay Elif Girgin, Şeker Yatırım beklentisi olan 2 milyar dolara uyumlu olan cari açığın finansman kaleminde küresel piyasalardaki yumuşayan hava paralelinde, bono kalemine giriş görüldüğünü ve bankaların ana finansman sağlayıcı olduğunu kaydetti.

Girgin, temmuz ayında olduğu gibi ağustos ayında da net hata noksan kaleminden 2,8 milyar dolar gibi önemli bir giriş olduğunu vurgulayarak, böylece Temmuz-Ağustos 2013 döneminde net hata noksan kaleminden toplam girişin 8 milyar dolara yakın bir seviyede gerçekleştiğini belirtti.

Genel olarak bakıldığında yılsonu için cari açık tahminlerinin büyüme projeksiyonlarındaki aşağı yönlü revizyonlara karşın genelde GSYH'ya oranının yüzde 7'nin üzerinde oluştuğunun görüldüğüne işaret eden Girgin, "Bu durumda Türkiye'nin önümüzdeki dönem için en önemli sorun olarak öne çıkan cari açık problemine yönelik yapısal reformları hızlandırması gereği bir kez daha hatırlanmalıdır" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ağustos Ayı Ödemeler Dengesi Verileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement