AKP'liler Petrol İçin Rezerv Araştırması Yapılmasını İstedi - Son Dakika
Ekonomi

AKP'liler Petrol İçin Rezerv Araştırması Yapılmasını İstedi

AKP\'liler Petrol İçin Rezerv Araştırması Yapılmasını İstedi

Daha Çok Muhalefetin Başvurduğu Araştırma Komisyonu Kurulması Önerisi Bu Kez İktidar Partisinden Geldi. AKP Milletvekilleri, Türkiye'nin Petrol Rezervlerinin Araştırılması, Şimdiye Kadar Yapılan Araştırmaların Yeterli Olup Olmadığının Saptanması İçin Araştırma Önergesi Verdi.

01.05.2008 02:19

Daha çok muhalefetin başvurduğu araştırma komisyonu kurulması önerisi bu kez iktidar partisinden geldi. AKP milletvekilleri, Türkiye’nin petrol rezervlerinin araştırılması, şimdiye kadar yapılan araştırmaların yeterli olup olmadığının saptanması için araştırma önergesi verdi.

AKP’li Kemalettin Göktaş ve 24 milletvekilinin önergesinde, Türkiye’deki petrol kaynakları konusunda ilginç iddialar ortaya atıldı. Türkiye’nin güçlü rezervleri olduğu halde arama konusunda gerekenin yapılmadığı belirtilen önergede, şu görüşler dile getirildi:

Komşularımızda petrol var

Sınır komşularımız olan Irak, Suriye ve İran’da büyük ölçeklerde petrol rezervlerinin bulunmasından hareketle geliştirilen "Türkiye’nin altında bir petrol serveti yatıyor" söylemi sıkca gündeme getirilmektedir. Yabancı petrol arama şirketlerinin uydular vasıtasıyla uzaydan son teknolojileri kullanarak arama yaptığı ve Türkiye’nin özellikle Güneydoğu ile her tarafında çok büyük petrol yataklarının var olduğu, "Türkiye’de petrol olduğunu Türk’ten başka herkes biliyor" ifadeleri kullanılmaktadır. Bu gibi yaklaşımlar, kamuoyunda, ülkemizde yeterince araştırma yapılmadığına dair sıkıntı yaratmaktadır.

Yeterli arama yapıldı mı

Türkiye’de petrol kaynaklarının tespiti ve tamamen ülke çıkarları için en verimli şekilde kullanılması, bu konuda dünya ölçeklerine göre yeterli araştırma yapılıp yapılmadığı ve konularla ilgili gerekli önlemlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması gerekmektedir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi AKP'liler Petrol İçin Rezerv Araştırması Yapılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement