Altıeylül'de lavanta hasadı başladı - Son Dakika
Ekonomi

Altıeylül'de lavanta hasadı başladı

Altıeylül\'de lavanta hasadı başladı

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Nergiz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği tarlalarda lavanta hasadına katıldı.

10.07.2021 00:58  Güncelleme: 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Nergiz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği tarlalarda lavanta hasadına katıldı.

Tarımla uğraşan vatandaşlara rehber oluyorlar

Altıeylül Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nce yürütülen faaliyetler kapsamında 6 bin 650 adet fide dikilmişti. Dikilen fideler arasından 700 adet Ekinezya, 700 adet Bilyalı Kekik, 700 adet Melisa, 700 adet Aynısefa, 700 adet Sivri Kekik, 700 adet Ölmez Çiçek, 250 adet Lavanta, 700 adet Biberiye, 700 adet Anadolu Adaçayı ve 700 adet Mercanköşk bulunuyordu. Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin de yapıldığı tarlalarda aynı zamanda buğday, sebze ve meyve üretimi de gerçekleştiriliyor. " Türkiye'yi doyuran il Balıkesir; Balıkesir'i doyuran ilçe de Altıeylül'dür" diyerek yola çıkan Başkan Avcı, tarıma ve tarımsal kalkınmaya büyük önem veriyor. Altıeylül tarım ve hayvancılık açısından Balıkesir'in en verimli topraklarına sahip ilçesi olmasından dolayı da Altıeylül Belediyesi'nce çiftçiye, tarıma ve tarımsal kalkınmaya büyük destekler sunuluyor. Son dönemde özellikle tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi konusunda da ilerleme kaydeden Altıeylül Belediyesi, Altıeylül'de yaşayan ve tarımla uğraşan vatandaşlara da bu konuda rehberlik ediyor.

İlerleyen zamanlarda tarım festivalleri planlanıyor

Nergiz Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Altıeylül Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün işletmesindeki bu alan yaklaşık olarak 100 dönümden oluşuyor. İçerisinde buğday alanı, sebze, meyve, elma ağaçları, tıbbi ve aromatik bitkilerin yanı sıra lavanta bahçesinin de bulunduğu alanı işleten Altıeylül Belediyesi, son olarak lavanta hasadını gerçekleştirdi. Kendi personeline kolaylıklar dilemek için burada olduğunu söyleyen ve lavanta hasadına bizzat katılan Başkan Avcı, "Balıkesir için Türkiye'yi doyuran il diyoruz. Altıeylül'ü de Balıkesir'i doyuran ilçe olarak görüyoruz. Çünkü tarım Altıeylül'de, hayvancılık Altıeylül'de ve verimli topraklar Altıeylül ilçemizde bulunuyor. Bu verimli topraklar içerisinde yetişen ürünleri sadece Balıkesir'imize değil, bütün Türkiye'ye göndererek ülkeye katkı sunuyoruz ki bunlardan en önemlilerinden birisi de Cinge Sarımsağı'dır. Geçenlerde İl ve İlçe Tarım Müdürümüz bizleri Konakpınar tarafına davet ettiler. Orada 500 dönümlük bir alanda kiraz ve diğer meyve üretimi yapan çiftçilerimizi de ziyaret ettik. Gerçekten çok güzel çalışmalar yapan çiftçilikle; tarımla uğraşan vatandaşlarımızın yaşadığı bir ilçeyiz. Bizler de vatandaşlarımıza katkı sunmak adına burada çiftçi eğitim merkezlerini de kuracağımız ve bir taraftan da çocuklarımızın ayaklarını yere basabileceği, enerjilerini atabileceği güzel bir alanı şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. İnşallah ileriye doğru burada 'Nergiz'de Nergis Festivali' ve tarım festivalleri yapacağız. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçireceği alanlar oluşturacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Altıeylül'de lavanta hasadı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: İstanbul'da deprem riski var, önlemler alındı
    19:53 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: İstanbul'da deprem riski var, önlemler alındı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul'da deprem riski var. Ulaştırma yapılarıyla ilgili bütün önlemlerimizi aldık.

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    19:29 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı ceza davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried'ın FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla parasını kaybettiği ve bunu örtbas ederek dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyordu. Savcılar 40 ila 50 yıl hapis cezası talep ederken, savunma avukatları ise 5 ila 6,5 yıl arasında hapis cezası istemişti. Bankman-Fried'ın cezasına itiraz etme planları olduğu belirtiliyor.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement