Anıl'ı İstifaya Davet Eden İmos Başkanına İtso'dan Tepki Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Anıl'ı İstifaya Davet Eden İmos Başkanına İtso'dan Tepki Açıklaması

Anıl\'ı İstifaya Davet Eden İmos Başkanına İtso\'dan Tepki Açıklaması

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, seçimler sonrasında bazı kişilerin Başkan Metin Anıl'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

01.07.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, seçimler sonrasında bazı kişilerin Başkan Metin Anıl'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, kamuoyu önünde rastgele yapılan eleştirilerin İTSO'ya zarar verdiğine dikkat çekilerek, sandıktan çıkan iradeye herkesin saygı duyması gerektiği vurgulandı.

İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, yönetim kurulu başkan vekilleri Mustafa M. Kaynakçı ve Ömer Semiz ile birlikte yaptığı açıklamada, İTSO hakkında yapılan eleştirileri cevapladı. Gülerer, 3 komisyona yapılacak atamalarla ilgili oda meclisinde mutabakat sağlanması için çaba harcadıklarının altını çizerek, "Oda meclisimizin bu iyi niyetli girişiminin bazı kişilerce kamuoyuna İTSO'da kilitlenme varmış gibi yansıtılmaya çalışıldığını üzülerek görüyoruz. İTSO'da kilitlenme bugüne kadar olmadığı gibi bugünden sonra da olmayacaktır. İTSO'nun değerli meclis üyeleri İnegöl için en doğru kararı alacaktır. Meclis olarak her kararın oy birliği ile alınmasından yanayız. Bu olmuyorsa meclisimiz İnegöl için en doğru kararı alacak güçtedir" diye konuştu.

İTSO Başkan Vekili Mustafa M. Kaynakçı da, İTSO'nun ne şekilde yönetileceğini ve burada görevlendirmelerin nasıl yapılacağının kanunlar ve yönetmelikler ile belirlendiğini dikkat çekerek, bu konuda İMOS Başkanı Mustafa Akyol ve İTSO ve eski Meclis Başkanı Kenan Kender'in eleştiri yapma hakkı olmadığını söyledi. Akyol'un İTSO Mobilya Komitesinden meclis üyesi dahi seçilemediğini vurgulayan Kaynakçı, "Demokratik bir ortamda yapılan seçimde güven tazeleyerek bir kez daha bu göreve layık görülen Metin Anıl'ı istifaya davet edenler, asıl kendi pozisyonlarına baksınlar. Komiteye bile seçilemeyen birinin hala İMOS Başkanlığını yürütmesi çok manidardır. Akyol o koltuktan hemen kalkmalıdır" diye konuştu.

BÜTÇENİN YARISI MOBİLYA SEKTÖRÜNE AYRILIYOR

Mustafa Kaynakçı, meclisteki üyelerin meslek türlerinin dağılımı ile ilgili de hatırlatma yaptı. Meclis'teki 49 üyeden 9'unun mobilya sektörünü, 40 üyenin ise diğer 17 sektörü temsil ettiğini kaydeden Kaynakçı, "Biz sadece mobilya sektörünü değil diğer sektörleri de düşünmek zorundayız. Kaldı ki oda bütçesinin yüzde 50'sini mobilya sektörüne harcıyoruz. Hal böyleyken mobilya sektörünün ihmal edildiğine yönelik imalar abesle iştigaldir" şeklinde konuştu.

İTSO'nun faiz lobisine hizmet ettiği iddialarına da değerlendiren Mustafa M. Kaynakçı, meclis başkanlığı yapmış birinin bu şekilde eleştiride bulunmasını anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti. İTSO üyesi olmanın şartlarının ve üyelik yükümlülüklerinin kanunlar ve yönetmeliklerle belirlendiğinin altını çizen Kaynakçı, "Gününde ödenmeyen aidatlar hakkında nasıl bir işlem yapılacağı kanunlar ile bellidir. Bunlar bilinirken İTSO yönetiminin faiz lobisine hizmet ettiğini söylemek en iyi ifade ile cahilliktir" diye konuştu.

Kaynakçı, asılsız iddialar ile odanın itibarına zarar verenlerle kanun önünde hesaplaşacaklarını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Anıl'ı İstifaya Davet Eden İmos Başkanına İtso'dan Tepki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement