Ankara Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ankara Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantılarının ilki 23 Ocak'ta Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak.

21.01.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantılarının ilki 23 Ocak'ta Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 milyon lira tutarındaki 2014 Yılı Mali Destek Programları'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantıları başlıyor. Ankara'da faaliyet gösteren kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı ile Ankara'nın sürdürülebilir kalkınmasının desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje Teklif Çağrısı kapsamında tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının birincisi 23 Ocak'ta Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilecek. Toplantılarda, destek programlarının ayrıntıları katılımcılarla paylaşılacak ve projelerin hazırlanması aşamasında dikkat edilmesi gereken konular ajans uzmanlarınca anlatılacak.

"İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı" (İLTEK) bilgilendirme toplantısı, 27 Ocak'ta, "Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı" (SOSKA)  ise 28 Ocak'ta düzenlenecek. Tanıtım ve bilgilendirme toplantıları merkez dışındaki ilçelerde de yapılacak. Merkez bilgilendirme toplantılarının ardından 11 merkez dışı ilçede düzenlenecek, toplantılarda proje hazırlama seminerleri de verilecek.

-İki ayrı destek programına 25 milyon lira-

Ankara Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı  kapsamında İLTEK ve SOSKA olmak üzere iki ayrı mali destek programı ile 25 milyon lira destek sağlayacak.

Bütçesi 15 milyon lira olan İLTEK'in genel amacı, Ankara'nın yüksek katma değer ve teknoloji odaklı ekonomik yapısının güçlendirilmesi olarak belirlendi. Özel amacı "Ankara sanayisinin ileri teknolojili sektörlerinde üretim, pazarlama ve ihracat kapasitesinin artırılması" olan programın önceliklerinde ise "İleri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tasarım, test, üretim, pazarlama kapasite be yeteneklerinin desteklenerek ürün portföyünün geliştirilmesi; ileri teknolojili sektörlerde üretim yapan firmaların ihracat kapasitesinin artırılması" yer aldı.

Programa; ileri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler; OSB'ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüleri, teknoparklar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, ihracatçı birlikleri başvurabilecek. Asgari destek tutarı 100 bin lira, azami destek tutarı ise 500 bin lira olan İLTEK'in internet üzerinden son başvuru tarihi 17 Mart saat 23.50, proje dosyası son teslim tarihi ise 24 Mart 2014 saati 17: 00 olarak belirlendi.

-Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı-

Genel amacı; "Ankara'da, bireylere eşit ve kaliteli yaşam imkanı sunarak sosyal bağların güçlendirilmesi" olan SOSKA'nın özel amacı, "özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının artırılması" oldu. Programın öncelikleri ise "Özel sosyal politika gerektiren grupların; sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişebilirliklerinin kolaylaştırılarak yaşam memnuniyetlerinin artırılması; istihdam edilebilirliğini sağlayacak imkan ve becerilerin geliştirilmesi ve sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle toplumsal yaşama katılımlarının artırılması için altyapıların tesis edilmesi" olarak belirlendi.

Bütçesi 10 milyon lira olan programa; belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları ile kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler başvurabilecek. Asgari destek tutarı 100 bin lira, azami destek tutarı 1 milyon lira olan SOSKA'ya internet üzerinden 24 Mart saat 23.50'ye kadar başvurulabilecek. Proje dosyası ise Ankara Kalkınma Ajansı'na 31 Mart saat 17.00'ye kadar teslim edilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ankara Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantıları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement