Antalya'nın Yeni Otogarının İşletme İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Antalya'nın Yeni Otogarının İşletme İhalesi Yapıldı

Antalya'nın yeni otogarının işletme ihalesinde en yüksek teklifi yılda 7 milyon 150 bin lira ile Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi AŞ verdi.

14.06.2012 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın yeni otogarının işletme ihalesinde en yüksek teklifi yılda 7 milyon 150 bin lira ile Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi AŞ verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin başkanlığında Belediye Encümen Salonunda yapılan ihaleye İdil İşletmecilik Tarım ve Ticaret Ltd. Şirketi ile Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi katıldı.

İlk bölümü kapalı zarf usulu ile yapılan ihalede verilen teklifler, komisyon üyeleri tarafından incelendi. Kapalı zarf usulünde İdil İşletmecilik'in 6 milyon 75 bin liralık teklifine karşın, Antalya Ulaşım AŞ, 5 milyon 710 bin liralık teklif verdi.

İhalede sözlü artırmaya geçildiği sırada İdil İşletmecilik temsilcisi Hatice Çağ, komisyon üyelerinin dışında bulunan kişilerin ihalenin yapıldığı odadan çıkartılmasını istedi. Bu sırada ihale evraklarını inceleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi hukuk müşaviri İlker Gedik, ihale başkanı tarafından odadan çıkartıldı.

Daha sonra yapılan ve 100'er bin lira artırımla devam eden açık artırma bölümünde, Antalya Ulaşım AŞ'nin son olarak yılda 7 milyon 150 bin lira vermeyi teklif etmesi üzerine İdil İşletmecilik Tarım ve Ticaret Ltd. Şirketi, ihaleden çekildiğini açıkladı.

Mehmet Aktekin, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, Antalya Otogarı'nın üç yıllık işletme ihalesini yılda 7 milyon 150 bin lira vermeyi teklif eden Antalya Ulaşım AŞ'nin kazandığını söyledi.

Aktekin, ihale sonucunun, ihaleyi kazanan şirketin belgelerinin detaylı incelemesi ve Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın onayından sonra geçerlilik kazanacağını kaydetti.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Antalya'nın Yeni Otogarının İşletme İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement