Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, kadınların iş gücüne katılımının ekonomik gelişmeyi hızlandıracağını belirtti.
ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Odanın koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulunun "Cam Tavanı Delmek'" temalı genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.
ASO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan, Başkan Nurettin Özdebir, "Kadınların her alanda iş gücüne katılım oranlarını artırmak ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımızı zenginleştirecek, ekonomik gelişmemizi hızlandıracaktır" ifadesini kullandı.
Türkiye'de kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayata yeterli oranda katılmadıklarını kaydeden Özdebir, bu yılın haziran ayı verilerine göre, Türkiye'de iş gücüne katılım oranı yüzde 51,9 iken, erkeklerde bu oranın yüzde 72,5, kadınlarda ise yüzde 31,9 olduğunu belirtti.
Kadınların iş gücüne katılım oranının eğitim seviyesiyle doğrudan ilgili olduğuna dikkati çeken Özdebir, eğitim düzeyi yükseldikçe kadınların istihdama katılma oranının artmakta olduğunu gösteren araştırmalar bulunduğunu söyledi.
"Umarız çabalarımız kadın girişimci sayısını artırır"
Küresel düzeyde rekabet edebilir bir ekonomi için, Türkiye'de nüfusun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına katılmasının büyük önem taşıdığına işaret eden Özdebir, "Kadın girişimcilerimizin artması için Ankara Sanayi Odası olarak her zaman çaba gösterdik. Umarız bu çabalarımız, kadın girişimcilerimizin artmasına ve bu sayede Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizliğin azaltılmasına, düşük olan kadınların iş gücüne katılım oranının yükselmesine katkı sağlar" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Aso Başkanı Özdebir Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.