Avrupa Araştırma Konseyinden Tüba Üyesine 1,5 Milyon Avroluk Destek - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa Araştırma Konseyinden Tüba Üyesine 1,5 Milyon Avroluk Destek

Avrupa Araştırma Konseyinden Tüba Üyesine 1,5 Milyon Avroluk Destek

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbay, Avrupa Araştırma Konseyi'nin (ERC) sağladığı 1,5 milyon avroluk "Başlangıç Düzeyi Bağımsız Araştırmacı Desteği"ni almaya hak kazandı.

28.01.2014 13:30

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) - Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbay, Avrupa Araştırma Konseyi'nin (ERC) sağladığı 1,5 milyon avroluk "Başlangıç Düzeyi Bağımsız Araştırmacı Desteği"ni almaya hak kazandı.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi de olan Erbay'ın, ERC'nin 5 yıl için sağladığı 1,5 milyon avroluk "Başlangıç Düzeyi Bağımsız Araştırmacı Desteği"nin sahibi olduğu bildirildi.

Türkiye'den ilk defa bir bilim insanının, ERC'den yaşam bilimleri alanında destek almaya hak kazandığına dikkat çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Erbay, Illinois Üniversitesi, Urbana-Champaign'de Hücre ve Yapısal Biyoloji Bölümünde 2004 yılında doktora çalışmalarını tamamladı. Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümünde 2004-2010 tarihleri arasında doktora sonrası araştırmacı ve 2010 yılında da araştırmacı bilim insanı olarak çalıştı. Harvard Üniversitesindeki çalışmalarında hücre içi endoplazmik stres sinyal yolağının damar sertliğine neden olduğunu ve endoplazmik retikulum stresinin genetik veya kimyasal yaklaşımlarla azaltılmasının damar sertliğini önlediğini keşfetti. 2010 yılından bu yana Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi olarak alanındaki çalışmalarını sürdüren Erbay, konsey'in sağladığı bütçeyle kalp ve damar sağlığı üzerine yaptığı araştırmaları yürütecek.

Erbay'ın, Procter&Gamble Doctoral Research Award (2004), Keystone Sempozyumu Genç Araştırmacı Ödülü (2007), Kern Lipid Konferansı Genç Araştırmacı Ödülü (2004, 2005, 2006, 2009), European Molecular Biology Organization (EMBO) Yerleşim Desteği (2011), TÜBA-GEBİP Ödülü (2012)  gibi çeşitli yurtiçi ve dışı ödülleri bulunmaktadır."

Avrupa Araştırma Konseyi (ERC)

Avrupa genelinde bilimsel araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla AB tarafından kurulan ERC, 27 Şubat 2007 itibariyle resmen faaliyetlerine başladı. Yeni araştırma konularını bilimin her alanında teşvik etmeyi amaçlayan ERC; Başlangıç Düzeyi Bağımsız Araştırmacı Desteği, Sinerji Desteği, Güçlendirme Desteği ve İleri Düzey Araştırmacı Desteği olmak üzere 4 tür destek sağlıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Avrupa Araştırma Konseyinden Tüba Üyesine 1,5 Milyon Avroluk Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement