Ayvalık'ta "Zeytin Hasat Şöleni"Ne Doğru - Son Dakika
Ekonomi

Ayvalık'ta "Zeytin Hasat Şöleni"Ne Doğru

Ayvalık\'ta "Zeytin Hasat Şöleni"Ne Doğru

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 22 Ekim'de Zeytin Hasat Şöleni düzenlenecek.

19.10.2016 09:42

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 22 Ekim'de Zeytin Hasat Şöleni düzenlenecek.

Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zeytin hasadının üreticiyi heyecanlandırdığını belirtti.

Bu heyecana ortak olmak ve üreticilerden bilgi almak amacıyla şölen düzenlediklerini ifade eden Kıtay, şunları kaydetti:

"Çiftçimizin katılımıyla ilk kez böylesi bir hasat organizasyonu olacak. Çiftçi ve köylü ilk defa hasadını birlikte paylaşacak. Sanayicinin, üreticilerin elinden malını son derece ucuz fiyatlara almaya çalışması ile ilgili sorun başta olmak üzere, üreticinin sektörde maruz kaldığı sorunlar direkt bakanlık düzeyindeki yetkililere iletilecek. Bunun yanı sıra bu yıl zeytin fiyatlarında çok büyük bir düşüş var. Zeytinin toplama maliyetleri ile kıyaslandığı şu an için belirlenen zeytin fiyatları bu maliyetleri neredeyse karşılamayacak düzeyde. Bu konuyu da bakanlık yetkililerine anlatarak zeytin üreticisine destek verilmesiyle ilgili taleplerimizle, sektörde yaşadığımız sorunları anlatmaya çalışacağız."

Üreticiden alınan malın fiyatı ile tüketiciye sunulan fiyat arasında çok fark olduğunu dile getiren Kıtay, "Üreticiden 1 liraya alınan ürün, tüketiciye 5 liraya ulaşıyor. Bu aradaki fark, üreticinin belini büküyor. Zeytinin ağaç bakımı, tarla sürümü, ilaçlaması, toplanması gibi birçok aşamasında ciddi maliyetler söz konusu ama üretici harcadığı emeğin karşılığını ne yazık ki alamıyor. Üreticiden yok pahasına alına ürünü piyasaya 5 kat fazla fiyatla tüketiciye ulaştırıyor." dedi.

Kıtay, Mutluköy Mahallesi Nostalji Tesisleri'nde dualarla açılacak etkinlikte yöresel tatların ikram edileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ayvalık'ta 'Zeytin Hasat Şöleni'Ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement