Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı, Yol Güvenliği Nedeniyle Son 10 Günde Zaman Zaman Kısmen... - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı, Yol Güvenliği Nedeniyle Son 10 Günde Zaman Zaman Kısmen...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve beraberindeki heyeti kabulünden detay- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin açıklamaları Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Habur Sınır Kapısı, yol güvenliği nedeniyle son 10 günde zaman zaman kısmen kapandı.

29.12.2015 13:29

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve beraberindeki heyeti kabulünden detay- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin açıklamaları Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - " Habur Sınır Kapısı, yol güvenliği nedeniyle son 10 günde zaman zaman kısmen kapandı. Bu durum ihracatçımızı olumsuz etkiledi"- "Gerekli tedbirleri aldık, kapıları mümkün olduğunca açık tutmaya çalışıyoruz" Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütü PKK mensuplarının, kazdıkları hendekler ve yaptıkları barikatlarla şoför esnafına zarar verdiğini belirterek, "Habur Sınır Kapısı, yol güvenliği nedeniyle son 10 günde zaman zaman kısmen kapandı. Bu durum ihracatçımızı olumsuz etkiledi. Gerekli tedbirleri aldık, kapıları mümkün olduğunca açık tutmaya çalışıyoruz" dedi.Tüfenkci, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti.Terör örgütünün kazdığı hendekleri, yol kapatma girişimlerini ve şoför esnafına yönelik baskılarını hatırlatan Tüfenkci, "Habur Sınır Kapısı, yol güvenliği nedeniyle son 10 günde zaman zaman kısmen kapandı. Bu durum ihracatçımızı olumsuz etkiledi. Irak'a satış yapan Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin bölgelerindeki ihracatçılarımız başta olmak üzere, İstanbul'daki ihracatçılarımız da etkileniyor. Bununla ilgili kapılarda gerekli tedbirleri aldık, kapıları mümkün olduğunca açık tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.Tüfenkci, kısa zamanda güvenlik güçlerinin az zayiatla ve başarıyla bölgedeki operasyonunu tamamlaması ve esnafın rahatlamasına yönelik temennisini de dile getirdi.Bakan Tüfenkci'ye hayırlı olsun dileklerini ileten Çıkmaz ise 184 ülkeye ihracat yaptıklarını ancak son dönemde en çok Habur'da sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, "Önemli olan devletimizin güvenliği. Rusya ve Irak ile problemlerin bir an önce bitmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı, Yol Güvenliği Nedeniyle Son 10 Günde Zaman Zaman Kısmen...
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Tüfenkci: 'Habur Sınır Kapısı, Yol Güvenliği Nedeniyle Son 10 Günde Zaman Zaman Kısmen... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • AHMET ŞİMŞEK:
    Siz bizim paramızı Suriyeliler verin şofor ve çocukları AC durumda barzaninin verdiği yemek gelin siz orda oyemegi yiyin bakalım nekadar iştahaaçıcı 0 0 Yanıtla
  • murat:
    Kim demiş açık diye 16 gündür kapalı 0 0 Yanıtla
  • ridvan:
    sana istersen pasaporta giriş cikişlari ispatliya bilirim bir otobüs cu olarak 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement