Başbakan Erdoğan'a 'erzurum'un İlk Fabrikası Özelleştirilmesin' Mektubu - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Erdoğan'a 'erzurum'un İlk Fabrikası Özelleştirilmesin' Mektubu

Başbakan Erdoğan\'a \'erzurum\'un İlk Fabrikası Özelleştirilmesin\' Mektubu

Erzurum'da Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Keskin, 1956'da kurulan ve Erzurum'un ilk fabrikasının özelleştirilmemesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

04.01.2012 11:02

Erzurum'da Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Keskin, 1956'da kurulan ve Erzurum'un ilk fabrikasının özelleştirilmemesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Keskin mektubunda, şeker fabrikalarının özelleştirme programından çıkarılarak özerkleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Erzurum Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinin ardından kapanacağını öne süren Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Keskin, Başbakan'a gönderdiği üç sayfalık mektupta Erzurum, Erzincan, Bayburt'tan 13 bin çiftçinin ürettiği yaklaşık 300 bin ton şeker pancarının fabrikada 105 günde işlendiğine dikkat çekti. Fabrikada 430'u kadrolu 630 işçi ve 109 memur çalıştığını anımsatan Keskin, pancardan yılda ortalama 35 bin ton şeker üretildiğini, 100 bin ton küspe ve 7 bin ton melas elde edildiğini yazdı. Şeker Fabrikasının içinde melastan alkol üreten başka bir fabrika daha bulunduğunu, ama 5 yıldan bu yana işletilmediğine dikkati çeken Metin Keskin, küçük bir kaç değişiklikle geleceğin yakıtı olarak nitelendirilen biyoetanol üretilecek bir tesise dönüştürüleceğini anlattı.

ÖZELLEŞTİRİLMESİN, ÖZERKLEŞTİRİLSİN

Şeker fabrikasının ülke ekonomisine yılda 70 milyon lira girdi sağladığını vurgulayan Keskin mektubunda özetle şu görüşlere yer verdi:

"Erzurum'un ilk fabrikası olan Şeker Fabrikasının kapanması halinde pancar tarımı, şeker üretimi ve sektörel istihdam yüzde 50 oranında azalacaktır. Bu nedenle şeker fabrikalarının özelleştirme programından çıkarılarak özerkleştirilmesi gerektiği görüşündedir. Bunun yapılmaması durumunda mülkiyet devri yerine işletme hakkının devri yöntemi benimsenmeli, en az 8 yıl süresince pancar ve şeker üretim garantisi, fabrikaların modernizasyonu, mevcut istihdamın korunmasına ilişkin hükümler getirilerek fabrikaların yaşatılmasını temenni ediyoruz." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Başbakan Erdoğan'a 'erzurum'un İlk Fabrikası Özelleştirilmesin' Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement