Bayburt'ta "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi" Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Bayburt'ta "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi" Toplantısı

Bayburt\'ta "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi" Toplantısı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum-Erzincan ve Bayburt'un bölgesel turizm potansiyelinin belirlenmesi amacıyla Bayburt'ta "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi" toplantısı düzenledi.

26.04.2011 18:57

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum- Erzincan ve Bayburt'un bölgesel turizm potansiyelinin belirlenmesi amacıyla Bayburt'ta "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi" toplantısı düzenledi.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen toplantıya KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mete Emir, Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Önder Karaoğlu, kamu ve sivil toplum örgütleri lie çeşitli özel sektör temsilcileri katıldı.

KUDAKA olarak öncelikli hedeflerinin Erzurum-Erzincan ve Bayburt'un turizmdeki güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti olduğunu ifade eden KUDAKA Genel Sekreteri Altan, "Bunun için Türkiye'nin önde gelen inovasyon strateji uzmanlarından Şirin Elçi'nin sahibi olduğu Technopolis şirketi ile anlaşma yaptık. Yapılan anlaşma çerçevesinde şirket, Erzurum-Erzincan ve Bayburt illerinde 9 ay sürecek olan çalışmasında bu illerin turizm potansiyellerinin belirlenmesi, bunların ulusal ve uluslararası alanda tanıtım ve pazarlanması stratejilerini geliştirerek uygulamaya sokacak" dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda, Genel Sekreter Dr. Rıfat Altan'ın konuşmasının ardından kentte turizme destek veren konaklama, yeme-içme, ulaşım, tanıtım ve pazarlama, kent estetiği gibi turizme destek veren 12 alt sektörün çalışma grupları oluşturuldu.

"Zirvede İnovasyon" sloganı ile oluşturulan çalışma grupları, il ve bölge düzeyinde çalışmalar yaparak bölgede turizm sektörünün değer zincirini oluşturan tüm sektörlerle birlikte en yüksek ekonomik ve toplumsal faydayı oluşturması amaçlanıyor.

- BAYBURT

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bayburt'ta 'İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement