BDDK Başkanı Öztekin (1): İzinsiz Kredili Mevduat Hesabı Açılamayacak - Son Dakika
Ekonomi

BDDK Başkanı Öztekin (1): İzinsiz Kredili Mevduat Hesabı Açılamayacak

BDDK Başkanı Öztekin (1): İzinsiz Kredili Mevduat Hesabı Açılamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların, müşteri izni olmaksızın kredili mevduat hesabı açamayacağını bildirdi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların, müşteri...

28.05.2013 11:03

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların, müşteri izni olmaksızın kredili mevduat hesabı açamayacağını bildirdi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların, müşteri izni olmaksızın kredili mevduat hesabı açamayacağını bildirdi.

Öztekin, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, finansal tüketicinin korunması kapsamında BDDK ve TBB'nin birlikte yaptığı çalışmaya değinirken, bu çalışmaların şu anda gündemde olan, Tüketicinin Koruması Kanunu'nun ruhunu yansıtan çalışmalar olduğunu söyledi. Kanun daha çıkmadan bunlara ilişkin düzenlemelerin TBB ile BDDK tarafından yapıldığını hatırlatan Öztekin, "Bunlardan ilki kredili mevduat hesabı, ikincisi sözleşmeler tebliği ve üçüncüsü hakem heyeti tebliğidir. Kredili mevduat hesabıyla ilgili düzenleme 1 Mayıs 2013 itibariyle yürürlüğe girmişti. Artık bundan sonra müşterinin onayı olmaksızın kredili mevduat hesabı açılamayacaktır. Hesap açma uygulamasına ciddi anlamda kısıtlamalar getirilmiştir" dedi. (ANKA/DEVAM)

(HMD/HF) - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi BDDK Başkanı Öztekin (1): İzinsiz Kredili Mevduat Hesabı Açılamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement