Belçikalı Inbev'den ABD'li Budweiser'a 46 Milyar Dolarlık Evlilik Teklifi Var - Son Dakika
Ekonomi

Belçikalı Inbev'den ABD'li Budweiser'a 46 Milyar Dolarlık Evlilik Teklifi Var

Belçikalı Inbev\'den ABD\'li Budweiser\'a 46 Milyar Dolarlık Evlilik Teklifi Var

Belçikalı Inbev'in, ABD'li Anheuser -Busch'a 46 Milyar Dolarlık Satın Alma Teklifi Dünyada Bira Sektörüne Damgasını Vuracak. Inbev Bünyesinde Stella Artois ve Beck's Markaları, Anheuser Bünyesinde İse Budweiser ve Michelob Bira Markaları Bulunuyor.

13.06.2008 02:20

Belçikalı InBev’in, ABD’li Anheuser-Busch’a 46 milyar dolarlık satın alma teklifi dünyada bira sektörüne damgasını vuracak. InBev bünyesinde Stella Artois ve Beck’s markaları, Anheuser bünyesinde ise Budweiser ve Michelob bira markaları bulunuyor.

BÜNYESİNDE Stella Artois ve Beck’s gibi markaları bulunduran Belçika merkezli bira üreticisi InBev NV, Amerikalı bira üreticisi Anheuser-Busch Cos’u satın almak için 46.3 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulundu. InBev bu teklifle dünyanın en büyük bira üreticisi olmak için adım attı.

ABD’de pazarın yarısı

InBev’in hisseleri yüzde 4 oranında artarak 49 Euro’ya ulaşırken, Anheuser’e hisse başına yüzde 65 oranında teklifte bulundu. Anheuser ABD’de bira pazarının yüzde 48.5’ine hakim. Biraz sektörü konsolidasyon dalgasını yaşıyor. Scottish & Newcastle, Carlsberg ve Heineken’le ayrılma konusunda anlaşırken, SABMiller ve Molson Coors Brewing ABD operasyonlarını birleştirme konusunda anlaştı.

Teklifi dikkatlice inceleyecekler

InBev’in CEO’su Carlos Brito, iş mantığı açısından teklifi ’çok güçlü’ olarak değerlendirdi. İçecek sektörü danışmanlık firmasıından Bevmark’ın Başkanı Tom Pirko ise, Anheuser’in 68-70 dolara kadar fiyata pazarlık yapabileceğini belirtti. Anheuser, Budweiser ve Michelob’un üreticisi durumunda. InBev ise, 2004 yılında Belçikalı Interbrew’in Brezilyalı AmBev’le birleşmesi sonrasında oluşmuştu. Anheuser’in Direktörler Kurulu ise, teklifi dikkatlice değerlendireceklerini kaydetti.

Budweiser bayrak marka olacak

InBev, St. Louis’i Kuzey Amerika’daki merkezi olarak düşünürken, Budweiser’i yeni şirketin bayrak markası yapacağını açıkladı. Yeni bira şirketinin adı Anheuser-Busch’ın mirasını koruyacak. InBev, Anheuser’in bazı direktörlerini yönetim kuruluna girmeleri için davet edebileceğini kaydetti. Yeni yönetim kuruluna kilit yöneticilerin tutulması sağlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Belçikalı Inbev'den ABD'li Budweiser'a 46 Milyar Dolarlık Evlilik Teklifi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement