Benzin ve Motorinde "Asgari Satış Yapamayan" Dağıtıcıya Yaptırım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Benzin ve Motorinde "Asgari Satış Yapamayan" Dağıtıcıya Yaptırım

01.02.2015 12:56

Dağıtıcı lisans sahiplerine, hukuken geçerli bir nedene dayanmadan asgari yükümlülüğü olan yıllık 60 bin ton beyaz ürün (benzin, motorin) satışını gerçekleştirememeleri halinde idari yaptırım uygulanacak.

Dağıtıcı lisans sahiplerine, hukuken geçerli bir nedene dayanmadan asgari yükümlülüğü olan yıllık 60 bin ton beyaz ürün (benzin, motorin) satışını gerçekleştirememeleri halinde idari yaptırım uygulanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, hukuken geçerli bir nedene dayanmaksızın, pazarlama projeksiyonunda beyan edilen asgari yıllık 60 bin ton beyaz ürün (benzin, motorin) satışını gerçekleştiremediği tespit edilen dağıtıcılar hakkında idari yaptırım uygulanacak.

Daha önceki düzenlemede, 60 bin tonluk yıllık asgari satış yükümlülüğünü yerine getirememesi halinde, EPDK'ya sunulan inceleme raporu sonrasında, dağıtıcının lisansı Kurul kararı ile iptal ediliyordu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Benzin ve Motorinde 'Asgari Satış Yapamayan' Dağıtıcıya Yaptırım - Son Dakika


Advertisement