Bilecik'te 'Biberi Kurutma Tesisi' açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bilecik'te 'Biberi Kurutma Tesisi' açıldı

Bilecik\'te \'Biberi Kurutma Tesisi\' açıldı

Bilecik Valiliği ve bir kalkınma ajansı destekli Çukurören Köyü'nde kurulan 'Biberi Kurutma Tesisi' açılışı gerçekleşti. Açılışa Vali Şefik Aygöl, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve pek çok kurum müdürü katıldı. Tesisin açılışının ardından 'Hasat Şenliği' düzenlendi ve bu yıl üretimin iyi olduğu öğrenildi. Vali Aygöl, açılışta yaptığı konuşmada, biberlerin köyde yetiştiğini, kurutularak pul biber haline getirildiğini ve sofralara tat verdiğini belirtti. Açılış programı, folklor gösterisinin ardından sona erdi.

09.10.2023 11:01

Bilecik Valiliği ve bir kalkınma ajansı destekli Çukurören Köyü'nde kurulan 'Biberi Kurutma Tesisi' açılışı gerçekleşti.

Açılışa Vali Şefik Aygöl, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve pek çok kurum müdürü katılım gösterdi. 'Çukurören Biberi Kurutma Tesisi'ni açılışı ardından 'Hasat Şenliği' gerçekleştirilirken, bu yıl üretim iyi olduğu öğrenildi.

" Yıllardır burada yetişen acı biberler kurutuluyor, pul biber oluyor ve sofralarımıza gelip tat veriyorlar"

Açılışta konuşması yapan Vali Aygöl, "Tesisin hepimize hayırlı uğurlu olsun. Köy halkımıza faydamızın dokunacağını bilmek bizleri mutlu ediyor. Yıllardır burada yetişen acı biberler kurutuluyor, pul biber oluyor ve sofralarımıza gelip tat veriyorlar. Biberlerin hasat zamanı ile açılışın aynı gün olmasını istedik. Köyümüz kıpkırmızı biberleri görsel şölen yaşatıyor adeta" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından folklor gösterinin ardından program son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bilecik'te 'Biberi Kurutma Tesisi' açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement