Bir Avuç Sahtekar İçin... - Son Dakika
Ekonomi

Bir Avuç Sahtekar İçin...

Bir Avuç Sahtekar İçin...

Dünyanın En Büyük Spekülatörlerinden Biri Olan Jim Rogers, ABD'nin Zordaki İki Mortgage Devini Kurtarmasına Sert Çıktı. Yeni

08.09.2008 17:15  Güncelleme: 18:57

Dünyanın en büyük spekülatörlerinden biri olan Jim Rogers, ABD'nin zordaki iki mortgage devini kurtarmasına sert çıktı. Yeni

Fannie Mae ve Freddie Mac'in kamulaştırılmasının ABD'nin Çin'den daha fazka komünist olduğunu gösterdiğini ifade eden Rogers, ancak bunun sadece zenginler için geçerli olduğunu ileri sürdü.

Rogers, "ABD Çin'den daha komünist oldu. Ama bunu zenginlerin refahı için görebilirsiniz, zenginlere özgü bir sosyalizm..." dedi.

Kamulaştırmanın uzun vadede kabusa dönüşeceğini söyleyen Rogers, şu ifadeleri kullandı:

"Bu bir çılgınlık, delilik... Bir avuç sahtekar ve yeteneksiz için ABD'nin borcunu bir haftada ikiye katladılar. Niye ben veya bir başkası bu faturayı ödemek zorunda, anlayamıyorum..."

Sekiz ayda 13 bankaya el konuldu

ABD'den 5 trilyon dolarlık operasyon

ABD bunu neden yaptı? Prof Saltoğlu'nun yorumu

Sistemi tıkama riski ortadan kalktı/ Erkin Şahinöz yorumluyor

Borsalar el koyma kararını kutluyor

ROGERS KİMDİR

Ünlü spekülatör George Soros ile birlikte 1973 yılında Quantum Yatırım Fonu'nu kuran Jim Rogers, 37 yaşında kendini emekliye ayırdı. Piyasanın efsane isimlerinden biri olan Rogers, son yıllarda ağırlıklı olarak medya yorumculuğu yapıyor ve Colombia Üniversitesi'nde finans dersleri veriyor.

  

Rogers, 1990'ların sonunda hammadde fiyatlarının uzun bir yükseliş kanalına gireceğini ilk öngörenlerden biri olmuştu. Rogers, geçen sene Fransız Le Monde gazetesine verdiği demeçte ise altının onsunun bin dolara kadar çıkabileceğini, hammadde fiyatlarındaki artışın da 2014 yılına dek sürebileceğini söylemişti. Bundan yaklaşık iki ay önce medyaya yansıyan yorumlarında ise ABD'nin halihazırda bir resesyona girdiğini ileri sürmüş ve dolardan çıkmanın mantıklı bir karar olduğunu belirtmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bir Avuç Sahtekar İçin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement