Bitlis Hizan'da 157 Çiftçiye 10 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bitlis Hizan'da 157 Çiftçiye 10 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Bitlis Hizan\'da 157 Çiftçiye 10 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Hizan Kaymakamlığı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Yem Bitkileri Tohumu Dağıtım Projesi kapsamında, 157 çiftçiye 5 ton yonca ve 5 ton korunga tohumu desteği sağlandı. Kaymakam Nurhalil Özçelik, tohum dağıtım programında yaptığı konuşmada, yerel dinamikleri harekete geçirmenin ülkeyi kalkındırmanın bir yolu olduğunu belirtti ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür etti.

12.09.2023 11:54

Bitlis'in Hizan ilçesinde 157 çiftçiye 10 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Hizan Kaymakamlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen Yem Bitkileri Tohumu Dağıtım Projesi kapsamında, çiftçilere 5 ton yonca ve 5 ton korunga tohumu desteğinde bulunuldu.

Hizan Kültür Merkezi'nde düzenlenen tohum dağıtım programında konuşan Kaymakam Nurhalil Özçelik, ülkeyi kalkındırmanın yöntemlerinden birinin de yerel dinamikleri harekete geçirmekten geçtiğini söyledi.

Yonca yetiştiriciliğini destekleyerek üretim miktarının artırılmasına katkı sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür eden Özçelik, çiftçilere de tohumlarının bereketli olması dileğinde bulundu.

Programa, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, Hizan Tarım ve Orman Müdürü Orhan Durmaz, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bitlis Hizan'da 157 Çiftçiye 10 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement