Borusan Filarmoni'den Wagner'e 200. Yıl Armağanı - Son Dakika
Ekonomi

Borusan Filarmoni'den Wagner'e 200. Yıl Armağanı

Borusan Filarmoni\'den Wagner\'e 200. Yıl Armağanı

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Güher - Süher Pekinel ile açtığı 2013-2014 sezonuna çok anlamlı bir konser ile devam edecek.

06.11.2013 16:54

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Güher - Süher Pekinel ile açtığı 2013-2014 sezonuna çok anlamlı bir konser ile devam edecek. Yapıtlarıyla BİFO 19. yüzyılın en büyük bestecilerinden Richard Wagner'i, doğumunun 200. yılında, bestecinin ünlü opera dizisi "Der Ring des Nibelungen"den seçilmiş aryalardan oluşan bir programla anacak. Klasik müzik tarihinin akışını sonsuza dek değiştiren Richard Wagner'in doğumunun 200.yılının kutlandığı 2013'te,BİFO da besteciye armağan niteliğinde bir konser gerçekleştirecek. BİFO, operaları, büyüklükleri dolayısıyla bugüne kadar Türkiye'de hiç sahnelenmemiş olan sanatçının ölümsüz opera dizisi "Der Ring des Nibelungen"den seçilmiş tenor ve bas aryalarından oluşan programla, 7 Kasım Perşembe 20.00'da Lütfi Kırdar UKSS'de müzikseverlerle buluşacak.

BİFO'nun onursal şefi Gürer Aykal'ın yönetiminde gerçekleşecek olan konserin solistleri tenor Ünüşan Kuloğlu ve bas Tuncay Kurtoğlu. 2011 Donizetti Ödülü sahibi Kuloğlu, Türkiye'nin yıllardır aradığı Wagner tenoru olarak gösteriliyor. Tuncay Kurtoğlu ise,dünyanın birçok ülkesinde operalarda yer almış Türkiye'nin önemli bas solistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Programda, Wagner'in en önemli operalarından Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried ve Götterdämmerung'dan aryalar seslendirilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Borusan Filarmoni'den Wagner'e 200. Yıl Armağanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement