Borusan ile Arcelormittal'den Ortak Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Borusan ile Arcelormittal'den Ortak Yatırım

Borusan ile Arcelormittal\'den Ortak Yatırım

Dünya Demir Çelik Devi Arcelormittal ile Türk Çelik Devi Borusan Holding, Yarı Yarıya Ortak Olarak 500 Milyon Dolar Yatırımla Sıcak Haddeleme Tesisi Kurma Kararı Aldı.

22.10.2007 16:34

Dünya demir çelik devi ArcelorMittal ile Türk çelik devi Borusan Holding, yarı yarıya ortak olarak 500 milyon dolar yatırımla sıcak haddeleme tesisi kurma kararı aldı.

2010 yılında üretime başlayacak tesis, yılda 4.8 milyon ton sıcak sac üreterek, 3 milyar dolarlık bir ciro yaratacak.

Yatırım protokolü, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, ArcelorMittal İcra Kurulu Üyesi Michel Wurth, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ve ArcelorMittal Yassı Çelik Avrupa Sorumlusu Christophe Cornier’in katıldığı basın toplantısında imzalandı.

Borusan’ın Gemlik Tesislerinde yapılacak olan yatırımın 2010 yılının ortasında tamamlanması ve üretimin başlaması ile Türkiye pazarına en yüksek kalite sıcak sac sunulacak.

Toplantıda konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, çelik sektörünün Borusan’ın stratejik ve temel faaliyet alanı, ArcelorMittal’in de sektördeki tek köklü küresel iş ortağı olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Bu yatırım hem bizlerin Türkiye’nin geleceğine olan güveninden hem de 18 yıldır süren başarılı ortaklığımızdan güç almaktadır. 1989 yılında başlayan ortaklığımızın bu 4üncü ve en önemli yatırımıdır. Biz ArcelorMittal ile beraber Türkiye’ye yatırım yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik, 2001 krizinde bile 140 milyon dolarlık yatırım kararı aldık.

Bu yatırımla, Grubumuz Türkiye’nin en önemli çelik üreticilerinden biri olma pozisyonunu pekiştiriyor. Küresel bir oyuncu olma hedefimize de bir adım daha yaklaşıyoruz. Kuracağımız sıcak haddeleme tesisi, Borçelik ve Boru faaliyetlerimizde dikey entegrasyona imkan verecek, katma değeri önemli ölçüde artıracak ve ciddi sinerjiler yaratacaktır.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Borusan ile Arcelormittal'den Ortak Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement