Bursa İş Dünyası Paris'te Yeni Trendleri Belirliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa İş Dünyası Paris'te Yeni Trendleri Belirliyor

Bursa İş Dünyası Paris\'te Yeni Trendleri Belirliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 90 kişilik işadamı heyeti, Premiere Vision ve Texworld fuarlarında sektörün yeni trendlerini belirliyor.

19.09.2017 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 90 kişilik işadamı heyeti, Premiere Vision ve Texworld fuarlarında sektörün yeni trendlerini belirliyor.

Üyelerinin ihracatını artırmaya yönelik önemli adımlar atan BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında üyelerini dünyanın önde gelen fuar organizasyonlarıyla buluşturmayı sürdürüyor. 3 yılda BTSO organizasyonuyla 120'ye yakın fuar organizasyonunda yer alan BTSO üyeleri, dünyanın moda başkenti Paris'te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarlarına çıkarma yaptı. Pazartesi günü kapılarını açan Texworld Fuarı'nda BTSO üyesi 40 kişilik heyet incelemelerde bulundu. Türkiye'den 90 firmanın stant açtığı fuarda 35 Bursalı firma da ürünlerini ziyaretçilere sundu. Ayrıca Avrupa Komisyonu işbirliği ile fuar alanında düzenlenen ve yaklaşık 200 yabancı firmanın katılım sağladığı ikili iş görüşmelerinde yerini alan BTSO üyesi firmalar, yeni iş birliklerinin de yollarını aradı.

Texworld Fuarı BTSO Heyet Başkanı Bayram Uçkun, düzenlenen iş gezisinin firmalar için faydalı olduğunu ifade etti. Firmaların gerek fuar ziyaretiyle gerekse de düzenlenen ikili iş görüşmelerinde yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladığını belirten Uçkun, "Bu tür fuar ve ikili iş görüşmeleri organizasyonları sektörlerimiz ihracatını artırıyor. Odamız KOSGEB'in de destekleriyle birlikte üyelerine sağladığı desteklerle 4 yıldır çok önemli fuar organizasyonları gerçekleştirildi. Bu tür organizasyonlar kent ve ülke ekonomimize büyük katkılar sunuyor. Önümüzdeki dönemde de Başkanımız İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulumuzun örnek çalışmalarıyla birlikte bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Heyet Başkanı Bayram Uçkun, Premiere Vision Fuarı'na da BTSO üyesi yaklaşık 50 kişilik bir heyetin katılım sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 10 yıldır Texworld Fuarı'nda stant açtıklarını söyleyen Erşat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Er, fuarda erkek giyiminde siyah yerine lacivert ve gri renklerin tercih edildiğini söyledi. Ekose ve çizgili kumaşların trendinin yükseldiğini ifade eden Er, yabancı firmaların göstermiş olduğu ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde BTSO tarafından düzenlenen iş gezisine KOSGEB de önemli destek sağlıyor. KOSGEB tarafından proje kapsamındaki organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri için yüzde 50 oranında yakın ülkeler için 3.000 TL, uzak ülkeler için ise 5.000 TL'ye kadar destek veriliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa İş Dünyası Paris'te Yeni Trendleri Belirliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'in Shanghai kentinde 21 endüstriyel zincir projesi için anlaşma imzalandı
    11:39 Çin'in Shanghai kentinde 21 endüstriyel zincir projesi için anlaşma imzalandı

    Çin'in Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Shanghai Küresel Yatırım Teşvik Konferansı'nda, toplam değeri 52,4 milyar yuan olan 21 önemli endüstriyel zincir projesi için anlaşma imzalandı. Projeler, entegre devreler, biyotıp, yapay zeka, yeni enerji ve enerji depolama ekipmanları ile sivil havacılık gibi alanları kapsamaktadır. Ayrıca, konferansta şirketlerin maliyetlerini azaltmayı, yatırım ve finansman kredisi eklemeyi ve endüstriyel yatırım fonu kurmayı içeren bir politika paketi de açıklandı. Shanghai, dünyanın Çin'i gözlemlediği önemli bir pencere konumunda olup, yabancı yatırımların artış gösterdiği bir merkezdir.

  • Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor
    11:36 Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor

    Küresel iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal ilaçlamaların etkisiyle Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu. Diyarbakır Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Bayram, arıların telef olmasında en büyük etkenin küresel ısınma ve tarımda kullanılan zirai ilaçlar olduğunu belirtti. Bayram, bilinçsiz ilaçlamaların arılara büyük zararlar verdiğini ve bu ilaçların gece saatlerinde kullanılması gerektiğini ifade etti.

  • Söke'den İtalya'ya 1 Tır Balık İhracatı
    11:29 Söke'den İtalya'ya 1 Tır Balık İhracatı

    Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen ön sağlık sertifikalarıyla 1 tır balık İtalya'ya ihraç edildi. Söke, son yıllarda taze ve dondurulmuş balık ihracatıyla dikkat çekiyor. 2023 yılının ilk 6 ayında 6 farklı ülkeye 1 milyar 592 milyon 932 kilogram balık ihraç eden Söke'de, bu yıl avlanan ve üretilen balıkların İtalya'ya ihracatı gerçekleştirildi.

  • Çin, Xinjiang'da Doğalgaz Boru Hattı Projesine Başladı
    11:19 Çin, Xinjiang'da Doğalgaz Boru Hattı Projesine Başladı

    Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde yer alan Kuqa şehrinde, bir doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan projenin tamamlandığında, dokuz ilçe ve şehri birbirine bağlayacak ve Xinjiang'ın güneyindeki gaz tedarik kapasitesi artacak. Bu proje, Tarim Havzası'nda yaşayan insanların geçim kaynaklarına ve işletmelerin üretim faaliyetlerine destek sağlamayı hedefliyor.

  • Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı
    11:16 Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı

    Küresel piyasalarda, bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğin devam etmesiyle karışık bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilere çevrildi.

  • Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Rusya turizm pazarında ivme kazanacak
    11:10 Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Rusya turizm pazarında ivme kazanacak

    Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Asbaşkanı Oğuz Akançay, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin (KKTC) Rusya'daki turizm pazarında ivme kazanacağını ve Türkiye ile işbirliği sayesinde güzel sonuçlar alacaklarını söyledi. Akançay, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa ülkelerinin Rus pazarını kaybettiklerini anlattı ve Güney Kıbrıs'ın da Rus pazarını kaybeden ülkeler arasında olduğunu belirtti. Akançay, Türkiye ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaparak, KKTC'nin Rusya turizm pazarında önemli bir tatil noktası haline geleceğini ifade etti.

  • Beijing Merkezi İş Bölgesi, 114 Çok Uluslu Şirketin Bölgesel Merkezine Ev Sahipliği Yapıyor
    11:10 Beijing Merkezi İş Bölgesi, 114 Çok Uluslu Şirketin Bölgesel Merkezine Ev Sahipliği Yapıyor

    Beijing'in merkezi iş bölgesi, BMW, Volvo ve Toyota gibi dört yabancı sermayeli işletmenin de bulunduğu toplam 114 çok uluslu şirketin bölgesel merkezine ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede bulunan çok uluslu şirketlerin neredeyse yarısı burada yer alıyor. Beijing merkezi iş bölgesi, 10.000'den fazla yabancı sermayeli işletme ve 200'den fazla Fortune 500 şirketiyle Çin'in en dinamik merkezi iş bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor.

  • Sahte Apple Ürünleri Operasyonu Kuzey İrlanda'da Gerçekleşti
    11:10 Sahte Apple Ürünleri Operasyonu Kuzey İrlanda'da Gerçekleşti

    Kuzey İrlanda'da yapılan operasyonda sahte Apple ürünleri üreten yerlere baskın yapıldı ve 20 binden fazla ürün ele geçirildi. Operasyonda iPhone, AirPod, iPhone kılıfları ve diğer markalara ait akıllı saatler, akıllı telefonlar ve şarj cihazları bulundu. Toplam değeri 750 bin dolar olan bu ürünler, 24 milyon 322 bin TL'ye denk geliyor. Öte yandan Çin'de yapılan bir başka operasyonda ise 167 milyon yuan değerinde sahte Apple ürünü ele geçirildi.

  • Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı
    11:07 Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı

    Bu hafta yatırım araçlarından altın, borsa ve dolar yatırımcısına kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,34 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Altın ve dolar da yükseliş gösterdi. Altının gram fiyatı yüzde 3,84 artışla 2.327 liraya çıkarken, doların satış fiyatı yüzde 1,17 artarak 32,3860 lira oldu.

  • Kredi Kartı Borçlarındaki Artış Yoksulları Zora Sokuyor
    11:07 Kredi Kartı Borçlarındaki Artış Yoksulları Zora Sokuyor

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, takibe düşen kredi kartı borçlarındaki hızlı artışa dikkat çekti. Ateş, sadece mart ayında 1,5 milyar liralık kredi kartı borcunun ödenemediği için takibe düştüğünü belirtti. Yılbaşından beri takibe düşen kredi kartı borcu 5,8 milyar lirayı aştı. Ateş, seçim sonrasında yasal takip sürecinin artacağını ve batık kredi borçlarının daha da artacağını ifade etti. Ayrıca tüketici kredilerindeki batık oranının da hızla arttığına dikkat çekti.


Advertisement