Bursa'nın Meyvesi Çekim Merkezi Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'nın Meyvesi Çekim Merkezi Oldu

Bursa\'nın Meyvesi Çekim Merkezi Oldu

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Dr Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr.

02.10.2012 15:54

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Dr Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı, tarım sektörü ve gıda sanayi teknolojilerinde ülkeler arasındaki işbirliğini ve ilişkileri artırmak amacıyla Paris'de organize edilen uluslararası tarım fuarlarının organizatörlerini ve Hindistan incir üretcilerini ağırladı.

UYMSİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre daha önce Bursa Siyah İnciri'ni tanıtmak için ABD'lileri ağırlayan UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, Fransa'da uluslararası tarım fuarlarına imza atan ünlü Fransız organizatörlerini ve Hindistanlı incir üreticilerini ağırladı. Bursa'nın meyve sebzesini yabancı ziyaretçilere tanıtan Çalı, ülkeler arası işbirliklerini artırmak için girişimlerde bulundu. Fransız misafirlerine Uludağ İhracatçı Birlikleri'ne bağlı; otomotiv, tekstil, hazır giyim konfeksiyon, meyve sebze mamulleri ve Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri'ni tanıttıklarını söyleyen Çalı, "Bizi Fransa'da düzenledikleri önemli fuarlara davet ettiler. Biz de buradaki fuarlar ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgi verdik. Görüşme gayet olumlu bir şekilde son buldu" dedi.

Fransız misafirlere Bursa'nın ve Türkiye'nin önemli sebze ve meyveleri hakkında bilgiler de verdiklerini belirten UYMSİB Başkanı Çalı, "Mevsimsel olarak incir, ayva ve biber hakkında geniş bilgiler verdik, tatlarına baktırmayı da ihmal etmedik" açıklamasını yaptı.

-BURSA SİYAH İNCİRİ, HİNTLİLERE TANITILDI-

UYMSİB Başkanı Salih Çalı'nın diğer konukları ise Hindistanlı incir üreticileri oldu. Türkiye'deki incir üretim ve ihracat durumunu incelemek için Türkiye'de bulunan heyet, Hindistan'daki incir üretimi hakkında bilgi verdi. - Bursa

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bursa'nın Meyvesi Çekim Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement