Butgem, Mesleki Eğitime Güç Katmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Butgem, Mesleki Eğitime Güç Katmaya Devam Ediyor

Butgem, Mesleki Eğitime Güç Katmaya Devam Ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı.

13.10.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (BUTGEM) yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı.

Mesleki eğitim alanında dünyaya model olan BUTGEM, Türkiye'nin iş gücüne nitelikli personel kazandırmaya devam ediyor. Her yıl 3 bine yakın kişinin mezun olduğu ve bunların ortalama yüzde 80'inin istihdam edildiği BUTGEM'de yeni eğitim öğretim dönemi başladı. DOSAB'ta bulunan BUTGEM Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törene, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, meclis ve komite üyeleri ile kursiyerler katıldı.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk törende yaptığı konuşmasında, BUTGEM'in Türkiye'ye örnek olmaya devam ettiğini söyledi. Bursa sanayisine nitelikli personel yetiştirerek ekonomiye değer katan merkezden şimdiye kadar 17 binden fazla kişinin faydalandığını kaydeden Remzi Topuk, BUTGEM'in bugüne kadar 700'den fazla kurs programı gerçekleştirdiğini ifade etti. Meclis Başkanı Topuk, "Mesleki eğitim konusunda BUTGEM, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada örnek gösteriliyor. Ekonomik kalkınma, mesleki eğitimden geçer. Bu bilinçle faaliyetlerini sürdüren BUTGEM'in başarı çıtası her geçen gün daha da yükseliyor. Düzenlenen kurslara katılım sağlayan tüm kursiyerlerime başarılar diliyor. Yeni eğitim öğretim döneminin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını umuyorum" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de Türkiye'nin kalkınmasında ve hedeflerine ulaşmasında mesleki eğitimin önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Türkiye'nin üretim üssü konumundaki Bursa'da mesleki eğitime desteklerini sürdüreceklerini kaydeden Gülener, "BUTGEM, Bursa için önemli bir hazine. BTSO olarak meslek sahibi olmak isteyen gençlerimizin BUTGEM'in fırsatlarından ve avantajlarından faydalanmasını hedefliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim döneminin Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor, meslek sahibi olmak isteyen tüm gençlerimizi BUTGEM'in kurslarına bekliyoruz" diye konuştu.

SGK İl Müdürü Erhan Karaca, BTSO tarafından hayata geçirilen BUTGEM'in yeni istihdam alanlarının oluşmasına büyük katkı sağladığını söyledi. Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisinin kayıt dışı istihdam olduğuna değinen Karaca, bu oranın Türkiye'de yüzde 52'den yüzde 32'lere, Bursa'da ise yüzde 20'ye kadar gerilediğini kaydetti. Türkiye'de yaklaşık 3 milyon işsiz olduğuna değinen Karaca, "İşsizlik rakamlarına rağmen sanayicimiz nitelikli personel bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. BUTGEM ise sanayide yüksek vasıflı, toplumsal sorumluluk sahibi ve bağımsız düşünce yeteneği gelişmiş insanlar yetiştirerek, ülkemizin istihdamına büyük katkı sağlıyor. Bu çalışmalarından dolayı BTSO'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yeni bir meslek edinmek veya mesleklerini geliştirmek isteyen gençler, otomotiv, tekstil, endüstriyel otomasyon, mekatronik ve hizmet sektörü gibi dallarda 22 kurs programından faydalanabilecek. Gündüz ve akşam olmak üzere gerçekleştirilecek kurslardan, 18-35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunları yararlanabiliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Butgem, Mesleki Eğitime Güç Katmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.


Advertisement