Büyükdede: "Üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicimizin yanındayız" - Son Dakika
Ekonomi

Büyükdede: "Üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicimizin yanındayız"

Büyükdede: "Üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicimizin yanındayız"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, Türkiye'nin en büyük plastik ambalaj sanayi üreticilerinden Abdioğulları A.Ş'yi ziyaret ederek, firmanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.

10.03.2022 16:56  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde, Türkiye'nin en büyük plastik ambalaj sanayi üreticilerinden Abdioğulları A.Ş'yi ziyaret ederek, firmanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sütcü'den bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, beraberinde Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, AOSB Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve beraberindeki heyetle ziyaret ettiği Abdioğulları tesisleri yöneticilerini tebrik etti.

Toplam 400 bin metrekare alana kurulu 9 tesiste, polipropilen ve polietilen hammaddeleri ile endüstriyel, tarımsal, teknik tarım ve teknik tekstil alanında gerçekleştirdikleri ürünleriyle büyüyen Abdioğulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sütcü, Bakan Yardımcısı Büyükdede'ye bilgi verirken, ihracat odaklı çalıştıklarını bildirdi.

Salih Sütcü, toplam tesiste yaklaşık 1600 kişi istihdam ettiklerini, sektörlerinde dünya trendlerini yakından takip ederek, ürün yelpazemizi günün ihtiyaçlarına göre çeşitlendirdiklerini belirterek, tarım sektörüne de girerek, bu alanda da inovatif ürünlere yöneldiklerini anlattı.

Tesislerinde polietilen hammaddesinden üretilecek sera örtüsünden, solarizasyon, malç ve shrink palet örtüsüne, silaj filminden, shrink ile laminasyon filme kadar çeşitli ürünleri ürün yelpazemize dahil ettiklerini belirten Salih Sütcü, bu ürünlerin özellikleri hakkında da bilgi verdi.

Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 297'nci, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce yapılan ilk 1000 ihracatçı sıralamasında 290'ncı, Fortune 500 Türkiye 2020'de ise 351'nci sırada bulunan, Anadolu'nun en büyük 500 şirketi sıralamasında geçen yıla göre 40 basamak birden sıçrama yaparak 85'nci sıraya yerleşen Abdioğulları firmasını kutlayan Bakan Yardımcısı Büyükdede, "Üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicimizin yanındayız" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Büyükdede: 'Üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicimizin yanındayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement