Çaykur, Paketleme Fabrikasını Yıl Sonunda Açmayı Planlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Çaykur, Paketleme Fabrikasını Yıl Sonunda Açmayı Planlıyor

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yıl sonuna doğru devreye almayı planladıkları İyidere Çay Fabrikası ile ülkeye, bölgeye, ÇAYKUR'a yakışır bir eser kazandırmış olacaklarını belirtti.

01.04.2018 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yıl sonuna doğru devreye almayı planladıkları İyidere Çay Fabrikası ile ülkeye, bölgeye, ÇAYKUR'a yakışır bir eser kazandırmış olacaklarını belirtti.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İyidere ilçesindeki çay paketleme fabrikasının büyük oranda tamamlandığını, makine yapımlarının son aşamaya geldiğini ifade etti.

Çalışmaların hızlı şekilde sürdüğüne dikkati çeken Sütlüoğlu, fabrikanın turizm amaçlı da planlandığını ve bahçeden bardağa çayın aşamalarının anlatılacağı merkez olma özelliğiyle yöreye değer katacağını vurguladı.

Sütlüoğlu, paketleme fabrikasında silo ve temizleme makinelerinin montajında sona gelindiğini, akıllı ambarda ise yapım ve montajların tamamlanarak test çalışmalarına başlandığı kaydetti.

Projenin tamamlandığında dünyada ilk ve tek olacağını, Türk çay sektörüne de değer katacağını belirten Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Fabrikamız bir yandan bölge mimarisi ve yöresel destinasyonu ile bölge turizmine yeni bir boyut katarken bir yandan da içerisine kurulacak makine parkı ile en modern ve gelişmiş çay paketleme fabrikası olacak. Bu makinelerin bir kısmının yurt içi bir kısmının da yurt dışından alım işlemleri tamamlandı ve gelen makinelerimiz fabrikamıza monte ediliyor. Harman, silo ve temizleme makinelerimizin montajında sona yaklaştık. Diğer makine parkında kısım montajına devam ediliyor. Alanında tek olan akıllı ambarımız ise tamamlandı. Test çalışmalarına başladık. Bu devasa yatırımda her şeyin kusursuz olması için tüm ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz."

Bir yandan da çevre düzenlemelerinin devam ettiğini aktaran Sütlüoğlu, yıl sonuna doğru devreye almayı planladıkları çay paketleme fabrikasıyla ülkeye, bölgeye, ÇAYKUR'a yakışır bir eser kazandırmış olacaklarını vurguladı.

Paketleme fabrikasının özellikleri

Çevreci özelliklerde tasarlanan fabrikada güneş enerjisinden yararlanmak için çatı kaplama malzemesi olarak fotovoltaik güneş panelleri tercih ediliyor. Borularla taşınacak deniz suyu ile binanın iklimlendirmesi yapılacak. Binanın çatısından toplanan yağmur suyu sulama ve temizlik işlerinde kullanılarak su israfının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Fabrikada, gün ışığından mümkün olduğunca fazla faydalanılması için imalat kısımlarının cephe duvarları cam olacak. Fabrika binasında tüm zemin kaplamaları, duvar elemanları ve tavanlar gıda üretiminde hijyen koşulları sağlayacak ve en az bakım gerektirecek şekilde tasarlanıyor.

Yarı mamul çay el değmeden, tam otomasyon şeklinde mamul hale getirilerek robotik sistemle depolanacak. Özelliklerine göre elektronik sistemle sınıflandırılarak çaylar ayrı ayrı depolanacak.

Kuru çayın fabrikadan araçlara yüklenmesinde de robotik sistem kullanılarak zaman kaybının önüne geçilmesine çalışılacak.

Toplam kapalı alanı 40 bin 859 metrekarede olan paketleme fabrikası, bodrumla 5 kat olarak inşa ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çaykur, Paketleme Fabrikasını Yıl Sonunda Açmayı Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement