Çelik İhracatçıları Birliği Şirket Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Çelik İhracatçıları Birliği Şirket Kurdu

Çelik İhracatçıları Birliği Şirket Kurdu

Türkiye, rekabet üstünlüğü olan sektörlerinden birinde daha uluslararası akreditasyonu olan test ve analiz merkezine kavuşuyor.

10.01.2013 10:08  Güncelleme: 10:20

Türkiye, rekabet üstünlüğü olan sektörlerinden birinde daha uluslararası akreditasyonu olan test ve analiz merkezine kavuşuyor. Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), test ve analiz merkezi oluşturulması amacıyla Matil, Malzeme Test ve Analiz Laboratuvarları AŞ'yi (Matil AŞ) kurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, MATİL AŞ'nin öncelikle ihracat faaliyetleri için ihtiyaç duyulan ve yetkili belgelendirme kuruluşlarınca yurt dışından sağlanan malzeme test ve analiz işlemlerinin yurt içinde yapılmasına yönelik akredite laboratuvarlar kuracağını bildirdi.

Açıklamada, kurulacak laboratuvarlar, yorulma testleri başta olmak üzere, demir-çelik sektörünce ihtiyaç duyulan tam mekanik ve kimyasal testleri yapacağını anlatan Ekinci, "Hammadde analizleri ve çevresel yükümlülüklere yönelik ölçümler de burada yapılacak. Testlerin uygulanacağı ve analiz işlemlerinin gerçekleştirileceği merkezi laboratuvarlar sayesinde; yüksek test maliyetleri, yurt dışına nakliye, gümrükleme ve uzun test süreleri gibi zaman ve enerji kaybına yol açan birçok sorun giderilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

İhraç edilen ürünlere ilişkin bir kontrol mekanizması oluşturularak Türk çeliğinin uluslararası pazarlardaki güvenilirliği ve saygınlığının korunmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten ÇİB Başkanı Ekinci, "Akredite laboratuvarlar; ihracat kadar, demir-çelik sektörü girdi malzemelerinin ithalatında karşılaşılan sorunlara da çözüm getirecek. Çelik ürünlerin kesin ithalatı yapılmadan önce, bu laboratuvarlarda teknik uygunluğu tespit edilecek. Merkezimiz ülkemize kalitesiz ve standart dışı mal girişinin engellenmesinde de önemli görevler üstlenecek" dedi.

Açıklamaya göre, MATİL AŞ, "Türk Demir Çelik ve Demir Dışı Metaller Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nda belirtilen beş temel hedeften birini oluşturan "Ar-Ge kapasitelerini geliştirmek" hedefi doğrultusunda ikinci aşamada, alanında ilk olacak bir Ar-Ge ve inovasyon merkezini de faaliyete geçirecek.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çelik İhracatçıları Birliği Şirket Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement