"Çeltik Ambarı"Nda Hasat Başladı - Son Dakika
Ekonomi

"Çeltik Ambarı"Nda Hasat Başladı

"Çeltik Ambarı"Nda Hasat Başladı

İpsala Kaymakamı Gürbüz: ''Çeltiğe talep bu yıl daha fazla olacak'' İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Kerman: "Hasadın başladığı bu günlerde TMO da derhal çeltik alımına başlamalı ve taban fiyatını açıklamalıdır"

13.09.2013 17:40

Türkiye'nin çeltik üretiminin yarısından fazlasının yapıldığı Edirne'de çeltik hasadı başladı.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede çeltik hasadının başladığını söyledi.

İpsala Çeltik Komisyonu Başkanı da olan Gürbüz, çiftçilerin yoğun emek isteyen çeltik ekiminin ardından bekledikleri hasat dönemine heyecanla girdiklerini ifade ederek, "Çeltik üretimi, diğer ürünlere nazaran daha çok özen isteyen bir üründür. Mayıs ayından itibaren bugüne kadar çiftçilerimiz yoğun biçimde tarlalarında çalıştı, şimdi hasat dönemi başladı ve çiftçilerimiz bu emeklerinin karşılığını almayı beklemektedir. Çiftçilerimize bereketli kazasız belasız bir hasat diliyorum" diye konuştu.

Çeltik stoklarının geçen yıl tükendiğini belirten Gürbüz, "Çeltiğe talep bu yıl daha fazla olacak. Çiftçimiz mahsulünü satma noktasında aceleci davranmazsa emeğinin karşılığı fiyatları görecektir" dedi.

Edirne genelinde 439 bin dönüm çeltik ekildi

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, Edirne'de bu yıl 439 bin dönüm alana çeltik ekimi yapıldığını belirtti.

Geçen yıla göre çeltik ekim alanlarında 50 bin dönümlük bir azalma yaşandığına işaret eden Kerman, "Çeltik üreticisi her geçen yıl biraz daha üretimden uzaklaşıyor ve para kazanamıyor. Hasadın başladığı bu günlerde TMO da derhal çeltik alımına başlamalı ve taban fiyatını açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çeltik üretiminde söz sahibi olan İpsala ilçesinde ilk hasadın baldo cinsi çeltikte başladığını aktaran Kerman, 10 gün içinde Osmancık çeşidinde de hasadın yapılacağını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Çeltik Ambarı'Nda Hasat Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement