Çin'in Nadir Metal İhracatına Kota Koyması - Son Dakika
Ekonomi

Çin'in Nadir Metal İhracatına Kota Koyması

Çin\'in Nadir Metal İhracatına Kota Koyması

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Başkanı Pascal Lamy, nadir metaller konusunda Çin ile Batı arasında ticaret savaşı riski bulunmadığını söyledi.

16.03.2012 12:25

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Başkanı Pascal Lamy, nadir metaller konusunda Çin ile Batı arasında ticaret savaşı riski bulunmadığını söyledi.

Lamy, Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında, Batı ülkeleri ile Çin arasında nadir metal konusunda yaşanan anlaşmazlığın ticaret savaşına dönüşme riskinin çok çok az olduğunu belirterek, örgütün kuruluşundan bu yana hiçbir uyuşmazlığın ticaret savaşına dönüşmediğine vurgu yaptı. Lamy, "Bu konunun farklı olacağını düşünmek için hiç bir neden yok" dedi.

Teknolojik ürün geliştirme konusunda lider ülkeler ABD, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Japonya Salı günü nadir metal ihracatını kısıtladığı gerekçesiyle Çin'i Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etmiş, Çin ise bu kararına "çevrenin zarar görmesini" gerekçe göstermişti.

Sanayinin pek çok kolunda düşük oranda ancak hayati öneme sahip bir girdiyi oluşturan nadir metaller cep telefonu, mücevher, fiber optik, lityum piller, güneş panelleri, uzay, elektronik, seramik, cam, çelik, kimya ve petrol endüstrisi için büyük önem taşıyor.

- TOKYO

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çin'in Nadir Metal İhracatına Kota Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement