Çırağan'a 30 Bin Tl'lik Oprah Cezası - Son Dakika
Ekonomi

Çırağan'a 30 Bin Tl'lik Oprah Cezası

Çırağan\'a 30 Bin Tl\'lik Oprah Cezası

Amerikalı Tv Yıldızı Oprah Winfrey'in, 29 Haziran Tarihinde İstanbul Çırağan Sarayı'nın Bahçesinde Düzenlediği Parti İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne Bağlı "Gürültü Ekiplerine" Takıldı.

02.07.2009 03:09  Güncelleme: 13:58

Dünyanın en çok kazanan Amerikalı TV yıldızı Oprah Winfrey’in, 29 Haziran tarihinde İstanbul Çırağan Sarayı’nın bahçesinde düzenlediği parti İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı “gürültü ekiplerine” takıldı. Ekipler Çırağan Oteli işletmecilerine yasal işlem yaparak 30 bin TL ceza kesti.

ÇALIŞANLARI ve ailelerinden oluşan bin 600 kişiyle gemi turuna çıkan dünyanın en çok kazanan Amerikalı TV yıldızı Oprah Winfrey, Barselona’dan başladığı turunda, Roma, Sicilya ve Atina’nın ardından Efes ve İstanbul’u gezdi. Oprah, 29 Haziran tarihinde Çırağan Palace Kempinski’nin (Çırağan Sarayı) bahçesinde bir parti düzenledi. Oprah’ın gece yarısına kadar süren partisi İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı “gürültü ekiplerine” takıldı. Oprah Winfrey ve kalabalık ekibinin çıkarttığı gürültü kabul edilebilir desibel oranının üstüne çıkınca ekipler Çırağan Sarayı işletmecilerine yasal işlem yaparak 30 bin TL ceza kesti. İstanbul’da Anadolu yakasında oturan vatandaşların rahatsız olduğunu söyleyen İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar, “Çengelköy’de yaşıyorum ve üzerimde mahalle baskısı var. Teyzeler beni görünce ‘müdürüm gürültüden gözümüze uyku girmiyor’ diyor. Bunlar siyasi değil vatandaşın huzuruna yönelik uygulamalar” dedi.

Telefonlar kilitleniyor

Yaz sezonun başlamasıyla İstanbul Anadolu yakasında oturan vatandaşlardan her gün yüzlerce şikayet telefonu aldıklarını söyleyen Mehmet Emin Birpınar, şöyle konuştu: “Yaz sezonun gelmesiyle boğazdaki gürültü oranı yükseldi. Eğlence mekanlarının dışarıya yaydığı ses vatandaşı rahatsız ediyor. Gelen şikayetler müdürlüğümüzün telefonlarını kilitliyor. Bu şikayetlerin çoğu da doktor, pilot ve öğrencilerden geliyor. Çengelköy ve Beylerbeyi’nde oturanlar rahatsızlıklarını dile getiriyor. Bende Çengelköy’de oturuyorum ve mahalle baskısı yaşıyorum. Sabah beni gören teyzeler ‘müdürüm gürültüden gözümüze uyku girmiyor’ diyor. Biz de yasal olarak bu eğlence merkezlerindeki gürültüyü denetliyoruz.”

70 desibeli aşarsa cezayı keserim

YAPTIKLARI denetimlerin siyasi olmadığını vurgulayan Mehmet Emin Birpınar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizi eğlenceye karşıymışız gibi gösteriyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Boğaz dünyanın en güzel yerlerinden birisi. İstanbul gürültü başkenti olsun istemiyoruz. Gürültü oranının düşmesini istiyoruz. Gürültü 70-80 desibel aralığındaysa ceza için düğmeye basıyoruz. İşletmeler gürültüyü dışarıya yaymadığı zaman sorun yok. İsterse ses 1000 desibel olsun. Ancak sabah saat 5’e kadar bu gürültüler devam ediyor. Çevredeki vatandaşlar da rahatsız oluyor.”

Reina ve Sortie de sistemi mühürledik

GEÇTİĞİMİZ haftasonu da İstanbul’daki eğlence mekanlarından Sortie ve Reina’nın müzik sistemlerini aşırı gürültü nedeniyle 3 günlüğüne mühürlenmişti. Bu konuyu hatırlattığımız Mehmet Emin Birpınar, şu bilgileri vredi: “Biz yine de ceza keserken insaflı davranıyoruz. Geçtiğimiz gün Sortie ve Reina’nın sadece müzik sistemlerini mühürledik. 3 gün boyunca bu müzik sistemleri mühürlü kaldı. İçerdeki işletmeleri kapatmadık. Bu konuda hassas davranıyoruz. Herkesi düşünüyoruz..”

Oprah Winfrey Türk çinilerine hayran

KİRALADIĞI gemiyle, çalışanlarıyla birlikte İstanbul’a gelen ABD’nin dünyaca tanınan talk showcusu Oprah Winfrey, Sultanahmet’teki İznikclassic’ten büyük bir ayaklı kase ile çeşitli ebatlarda çini objeler satın aldı. Beraberindekiler Kapalıçarşı’yı gezerken ortadan kaybolan Winfrey, hayran olduğu Türk çinilerinden objeler seçmek üzere İznikclassic’e gitti. Winfrey, Türk çinilerini çok sevdiğini söyledi. İstanbul’dan önceki gün ayrılan Winfrey, mağaza sahibi Tahir Eğinci’yle fotoğraf çektirdi ve ikram edilen elma çayını çok beğendi. Daha önce, Bill Clinton ve San Antonio Spurs’un koçu Greg Popovic’in de ziyaret ettiği mağaza ustalarının hazırladığı İznik işi bir karo Papa 16. Benedikt’e hediye edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çırağan'a 30 Bin Tl'lik Oprah Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement