Çöpten Servet Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Çöpten Servet Çıktı

Çöpten Servet Çıktı

Avrupa'nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo Grup'un çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri sektöründeki markası Koroplast, yüzde 15 büyüyerek pazardaki liderliğini sürdürüyor.

18.04.2012 12:54

Avrupa'nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo Grup, bir basın toplantısı düzenleyerek Koroplast'la yüzde 15 büyüyerek pazardaki liderliğini sürdürdüğünü açıkladı. Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi 30 yıl önce Türkiye'de tuvalet kağıdı ve bebek bezi yokken bir maceraya atıldıklarını, çöp torbası ve buzdolabı poşeti üreterek yeni bir sektör yarattıklarını söyledi. Çöp torbası kullanımında Türkiye'nin Avrupa'nın gerisinde kaldığını belirten Mizrahi, Türkiye'de çöpe para verilir mi anlayışının olduğunu ancak bir çöp torbasının maliyetinin 10 kuruş olduğunu yani bir ailenin çöp torbası maliyetinin 2 veya 3 TL arasında değiştiğini söyledi.

Koroplast yarattığı 'Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri' sektöründe yüzde 38'lik ciro payı ile tüm kategorilerde lider, 2012'de ise yüzde 20 büyümeyi hedefliyor.

145 milyon dolarlık ihracat cirosu ile İhracatın Yıldızları Birincilik Ödülü'nü aldı!

Koroplast'ın başarısının arkasında Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen ve Avrupa'nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo'nun olduğunu ifade eden Jeki Mizrahi; "Koroplast markamızın bugünlere gelmesinde yaptığı ihracat ve sağladığı istihdam ile sektörüne ve Türkiye ekonomisine değer katan, yüzde 100 Türk sermayeli Korozo Grup yer alıyor. Korozo olarak bugün İstanbul ve İzmir'deki toplam 130.000 m2 kapalı alana sahip 7 fabrikamız ve İngiltere, Almanya ve Fransa'daki bölge ofislerimiz ile toplam 1400 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık 80.000 tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesislerimiz Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesisleri arasında yer alıyor" dedi.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Çöpten Servet Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement