Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç: "Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçilmesi eski bir tabunun yıkılmasıdır"

11.08.2014 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının doğrudan halk oylaması ile seçilmesini, eski bir tabunun yıkılması olarak nitelendirdi.

Özgenç, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, halkın sandık başına giderek bir cumhurbaşkanı ilk defa hür iradesiyle doğrudan seçtiğini vurguladı. Özgenç, "Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 10 Ağustos'ta demokrasi tarihinde yeni bir dönemi başlatacak seçim yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçilmesi eski bir tabunun yıkılmasıdır. Bu durum Türkiye'nin olgunlaşan demokrasisinin önemli bir işareti olarak görülmeli" değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, "Demokrasiden vazgeçmeden darbecilere, çetecilere karşı Türkiye'nin sandıkta ortaya koymuş olduğu sonuç gerçekten Türk milletinin fevkalade bir mesaj verdiğinin de göstergesidir" ifadesini kullanan Özgenç, bu seçimin, yeni Türkiye'nin tepe yönetiminde "Benim de kararım olsun" diyen tüm vatandaşların doğrudan demokrasiye, doğrudan yönetime katılımının en önemli başlangıcı olduğunu belirtti.

Özgenç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de demokrasi kazanmıştır, Türkiye'de Cumhuriyet kazanmıştır, Türkiye'de statükocu zihniyet kaybetmiştir. Türkiye'de "Biz yaptık oldu" siyasetçileri ve onların akıl hocaları kaybetmiştir, temiz ve dürüst siyaset kazanmıştır. Türkiye'de halkı alt sınıf kendilerini seçkin gören zihniyet irtifa kaybetmiştir. Türkiye siyasi açıdan yoğun geçen bir seçim dönemini daha geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan tüm siyasi parti ve adaylarını demokrasiye katkılarından dolayı tebrik ediyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilere Yeni Promosyon Ödemeleri ve Zam Müjdesi Verdi
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilere Yeni Promosyon Ödemeleri ve Zam Müjdesi Verdi

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?
    18:41 Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum’da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu enflasyon dipsiz kuyu gibi, ne versek yetmiyor" sözleriyle ilgili "Peki o dipsiz kuyuyu kim kazdı? Dipsiz kuyuyu her gün derinleştiren kim? Merkez Bankası’na talimatla karşılıksız para bastıran kim" dedi.


Advertisement