Demir Sabancı'ya Körfez'den 10 Milyon Euro'luk Ortak Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Demir Sabancı'ya Körfez'den 10 Milyon Euro'luk Ortak Geldi

Demir Sabancı\'ya Körfez\'den 10 Milyon Euro\'luk Ortak Geldi

Demir Sabancı Tarafından Kurulan Sedes Holding'e Bağlı Lojistik Şirketi Demas International, Yüzde 50 Hissesini 10 Milyon Euro'ya Birleşik Arap Emirlikleri'nin İkinci Büyük Liman İşletmecisi Olan Gulftainer'e Sattı.

18.07.2008 02:17

Demir Sabancı tarafından kurulan Sedes Holding’e bağlı lojistik şirketi Demas International, yüzde 50 hissesini 10 milyon Euro’ya Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci büyük liman işletmecisi olan Gulftainer’e sattı.

Gulftainer Company Genel Müdürü Peter Richards, ortaklık görüşmelerinin 1 yıl sürdüğüne işaret ederek, "Geç olsun, güç olmasın. Bu ortaklıkla Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Ortadoğu pazarlarına açılacağız" dedi. Richards, Irak’tan lojistik yatırımı yapmaları için davet aldıklarını belirterek, "Irak’a Demas’ın da içinde olduğu ortaklarımızla birlikte 380 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Türkiye’ye ilgilerinin Demas ortaklığıyla sınırlı olmadığını söyleyen Richards, "Türkiye’de liman işletmeciliğiyle de ilgileniyoruz. Çeşitli şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. Gulftainer hakkında bilgi veren Richards, şirketin 1976’da Sharjah Emirliği’nde konteyner terminali işletmek ve yönetmek amacıyla kurulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sharjah ve Khorfakkan terminallerimiz en hızlı performansı gösteren liman işletmeciliği kuruluşları olarak tüm dünyaca tanınmıştır. Denizaşırı etkinliklerimiz arasında; Komor Adaları’nda terminal işletmeciliği, Pakistan’da lojistik girişimi ile Kuveyt’te en büyük terminalini etkin bir şekilde işletmeyi gerektiren danışmanlık anlaşması yer almaktadır."

Demas ile hızlanırız

Richards, aynı zamanda Sharjah’da yeni bir lojistik merkezinde faaliyet gösterecek olan ’Momentum Lojistik’ şirketini kurduklarına dikkat çekerek, "Amacımız, ortağımız Demas’ın yardımıyla Momentum Lojistik’i, 5 yıl içinde 550 araçlık filosuyla global lojistik alanında herkes tarafından tanınan bir marka yapmak" diye konuştu.

Irak’a 380 milyon dolar

Trendleri önceden tahmin ederek herkesten önce yatırım girişimlerinde bulunacaklarını söyleyen Richards, şöyle konuştu: "Irak bize böyle bir yatırım olanağı veriyor. Irak’ta tek bir liman çalışıyor. Taşımacılığın büyük bölümü güneyde Kuveyt, kuzeyde ise Türkiye üzerinden kara yoluyla gerçekleştiriliyor. Yerel ortağa ihtiyaç duymadan, Irak’ta lojistik faaliyetlerine Demas’la yanıt verecek güçteyiz. Irak’a Demas’ın da içinde olduğu ortaklarımızla birlikte 380 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz."

Genç ve hızlıyız, global olacağız

DEMAS International Genel Müdürü Murat Kavrar da genç bir şirket için hızlı büyüdüklerini belirterek, "Global bir şirket olmak istiyoruz. Bu hedefe, en mükemmel ve hızlı bir şekilde ulaşabilmek adına dünyanın lojistik alanındaki önemli şirketlerinden biri olan Gulftainer ile güçlerimizi birleştirdik" dedi. Türkiye’nin dış ticaretinin yoğun olduğu hemen hemen tüm ülkelerde çözüm ortaklarıyla hizmet verdiklerini ifade eden Kavrar, "Kara yolunda mevcut olan 126 araçlık filomuzla müşterilerle uzun vadeli anlaşmalar yaparak kaliteli ve hızlı bir servis ağı oluşturmayı başardık. Son bir yıllık sürede taşınan yüklerin toplam ağırlığı 45 bin 360 ton oldu" dedi.

1.5 yıl önce kuruldu performansıyla memnun etti

SEDES Holding CEO’su Alper Çelen ise elektronik perakendeciliğinden havacılığa, lojistikten plastik ambalajlamaya, sigortacılıktan endüstriyel gayrimenkul geliştirmeye kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Lojistik alanındaki yatırımımız olan Demas International, 1.5 yıl gibi bir sürede memnuniyet verici bir performans sergiledi" dedi. Gulftainer ile oluşturulan bu ortaklığı, kendilerine farklı fırsatlar sunacak yeni bir yolculuğun başlangıç noktası olduğunu belirten Çelen, gazetecilerin şirketin satış bedeline ilişkin bir soru üzerine, şirketin yüzde 50’lik hissesinin satışının 20 milyon Euro’luk anlaşma üzerinden yapıldığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Demir Sabancı'ya Körfez'den 10 Milyon Euro'luk Ortak Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement