Disk: Kıbrıslı Belediye İşçileri Yalnız Değil - Son Dakika
Ekonomi

Disk: Kıbrıslı Belediye İşçileri Yalnız Değil

Disk: Kıbrıslı Belediye İşçileri Yalnız Değil

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Kuzey Kıbrıslı belediye emekçilerinin gerek üretimden gelen güçlerini kullanarak gerekse sokaklarda ve meydanlarda seslerini duyurarak hükümete mesajlarını verdiklerini belirterek, "Bugün sendikalar hükümetin"...

28.12.2012 13:52

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Kuzey Kıbrıslı belediye emekçilerinin gerek üretimden gelen güçlerini kullanarak gerekse sokaklarda ve meydanlarda seslerini duyurarak hükümete mesajlarını verdiklerini belirterek, "Bugün sendikalar hükümetin politikalarını protesto etmek için genel greve gidecekler DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Kuzey Kıbrıslı belediye emekçilerinin gerek üretimden gelen güçlerini kullanarak gerekse sokaklarda ve meydanlarda seslerini duyurarak hükümete mesajlarını verdiklerini belirterek, "Bugün sendikalar hükümetin politikalarını protesto etmek için genel greve gidecekler. Sendikal Platform tarafından başlatılan genel grevi destekliyoruz. Gözaltına alınan sendikacıların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici Kıbrıs'ta yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ekinci, Kuzey Kıbrıs hükümetinin, AKP hükümetinden öğrendiği baskıcı yöntemleri ve IMF'den örnek aldığı ekonomik önlemleri kullanmaya devam ettiğini iddia ederek, "Kıbrıslı işçilerse ekmekleri ve onurları için direniyorlar. Son olarak Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkezi'ne yönelik saldırı sonucunda aralarında BES Genel Başkanı Savaş Bozat'ın da bulunduğu çok sayıda sendika üyesi şiddet kullanılarak hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı" dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesinin ekonomik kriz gerekçesiyle Ağustos ayından bu yana belediye çalışanlarının maaşlarını ödemediğine dikkat çeken Ekinci, "Sigorta primlerinin ödenmesinde de sıkıntılar yaşanıyordu. BES durumu protesto etmek için 15 Ekim'de süresiz grev başladı. Kuzey Kıbrıs Bakanlar Kurulu grevin 60 gün süreyle ertelenmesine karar vermiş ancak işçiler greve devam ettiler. Başbakan İrsen Küçük ise işçileri işten çıkartmakla tehdit etmişti. Dün BES tarafından düzenlenen protesto gösterilerinin ardından BES Genel Merkezi yönetim kurulu toplantısı sırasında arama izni olmaksızın polis tarafından adeta basılarak BES Genel Başkanı Savaş Bozat'ın da bulunduğu 23 kişi hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıslı belediye emekçilerinin gerek üretimden gelen güçlerini kullanarak gerekse sokaklarda ve meydanlarda seslerini duyurarak hükümete mesajlarını verdiğini kaydeden Ekinci, "Karşılaştıkları tehditlere ve baskılara boyun eğmeden haklarını aramaya devam ettiler. Bugün sendikalar hükümetin politikalarını protesto etmek için genel greve gidecekler. Sendikal Platform tarafından başlatılan genel grevi destekliyoruz. Gözaltına alınan sendikacıların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kıbrıslı işçileri haklı mücadelelerinde asla yalnız bırakmayacağız. Bugün Türkiyeli emekçilerin kalbi Lefkoşa'da atıyor" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Disk: Kıbrıslı Belediye İşçileri Yalnız Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement