Diyarbakır Havalimanı, 'Hava Hudut Kapısı' Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Diyarbakır Havalimanı, 'Hava Hudut Kapısı' Oldu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Diyarbakır Havalimanı, \'Hava Hudut Kapısı\' Oldu
 Güncelleme: 

Diyarbakır'da, 1952 yılından beri hizmet veren Diyarbakır Havalimanı, Bakanlar Kurulu kararı ile 'Daimi yolcu giriş- çıkış hava hudut kapası' olarak belirlendi.

Diyarbakır'da, 1952 yılından beri hizmet veren Diyarbakır Havalimanı, Bakanlar Kurulu kararı ile 'Daimi yolcu giriş- çıkış hava hudut kapası' olarak belirlendi. Bu kararla birlikte 10 Nisan'da Diyarbakır- Erbil, 1 Mayıs'tan itibaren ise Diyarbakır- Lefkoşa seferlerine başlanacak.

HUDUT KAPISI OLDU

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan konuyla ilgli kararında şöyle denildi:


GÜMRÜK İŞLEMLERİ İÇİN YER AYRILDI

1952 yılından itibaren hizmet veren Diyarbakır Havalimanı'nda yeni terminal binasında gümrük işlemleri için yer ayrılırken, ilk yurt dışı seferin 10 Nisan'da Diyarbakır- Erbil arasında gerçekleşeceği ve bunun haftada 3 sefer olarak düzenleneceği belirtildi. Yine Diyarbakır- Lefkoşa seferlerinin de 1 Mayıs'tan itibaren başlayacağı kaydedildi.

Kaynak: DHA