Doğan Yayın: Uydurma Haber İçin Sabah'a Dava Açıyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Doğan Yayın: Uydurma Haber İçin Sabah'a Dava Açıyoruz

Doğan Yayın: Uydurma Haber İçin Sabah\'a Dava Açıyoruz

Doğan Yayın Holding'in, Kesilen Vergi Cezalarında Maliye'nin Teminat İsteğine Karşılık Yürütmeyi Durdurma Kararı Verdirebilmek ve Davayı İstediği Mahkemede Gördürebilmek İçin Çaba Sarfettiği İddialarını Manşete Taşıyan Vakit ve Sabah'a Sert Yanıt Geldi.

08.10.2009 03:52

Doğan Yayın Holding’in, kesilen vergi cezalarında Maliye’nin teminat isteğine karşılık yürütmeyi durdurma kararı verdirebilmek ve davayı istediği mahkemede gördürebilmek için çaba sarfettiği iddialarını manşete taşıyan Vakit ve Sabah’a sert yanıt geldi.

İki gazetede dün yayınlanan “Doğan’dan oyun içinde oyun” başlıklı haberlerin “uydurma” olduğunu bildiren Doğan Yayın Holding, “Haberler, kasıtlı ve yanlışlarla dolu. Bu gazeteler hakkında derhal yargıya başvurulacak” açıklamasını yaptı.

Amaçları zan altında bırakmak

Açıklamada, “Yargıyı ve kamuoyunu etkilemek amacıyla hazırlanan haberlerdeki konuların açıklığa kavuşması büyük önem arz etmektedir” denildi ve şu noktaların altı çizildi:

 Yapılmak istenen; Doğan TV’ye kesilen vergi cezası ile ilgili davayı Doğan TV kazanırsa, ‘hakimler kazandırdı’, kaybederse ‘hukuk tecelli etti’ şeklinde yargıyı ve grubumuzu zan altında bırakabilecek bir zemin oluşturmaktır.

Rumuzdaki kişilerden hizmet almıyoruz

 Haberlerde bahsi geçen NT ve NG rumuzlu kişilerin kim oldukları bilinmemekte ve bu rumuzlara sahip olabilecek hiçbir kişi ile Doğan Grubu’nun danışman, vekil vb. her ne nam altında olursa olsun bir ilişkisi bulunmamakta ve yine bu rumuzlara sahip olabilecek hiçbir kişiden hizmet alınmamaktadır. Mali Müşavir NT olarak Vakit gazetesinde ismi yayınlanan Nedim Türkmen kastediliyorsa, anılan kişi 9 sene önce Milliyet Gazetesi’nde Mali İşlerden sorumlu olarak görev yapmış olup, halen Yeminli Mali Müşavirlik yapmaktadır. Doğan TV ile uzak yakın hiçbir ilgisi olmadığı gibi, bu davalarla ilgili hiçbir şekilde görevlendirilmemiştir.

Geri çekilse dava hakkı düşer

 Yürütmeyi durdurma davası, haberde belirtildiği gibi 2 Ekim Cuma günü değil, 29 Eylül Salı günü 15.02’de sisteme verilmiştir. Doğan TV mahkemeye verdiği dava dosyalarını geri çekerse, dava hakkını kaybedeceğini bilmektedir. Tekrar başvurması halinde ise elektronik sistemin dosyayı aynı mahkemeye yollayacağı açıktır.

Hakimlere ve hukuka inancımız tamdır

Doğan Yayın Holding, Sabah ve Vakit’te çıkan haberlerin aksine, tüm davaların 29 Eylül’de açıldığını bildirdi ve bu davaların açıldığı mahkemeleri, dosya ve evrak numaralarını da açıkladı. Holding’in açıklamasında; evrak numaralarının elektronik sistemden otomatik olarak verildiği, dolayısıyla sıra takip ettiği hatırlatıldı, “Her mahkemenin dava sayısı ve dolayısıyla yeni davalara verdiği dosya esas sayısı farklı olur. İki farklı mahkemenin dava esas sayıları arasında fark olması ile arada başka davaların olduğu iddiasını ileri sürmek yanlıştır. Hem yasal olmayan hem etik olmayan yönlendirmelere rağmen, hakimlere ve hukuka inancımız tam” denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Doğan Yayın: Uydurma Haber İçin Sabah'a Dava Açıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement