Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon'da Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon'da Yapıldı

Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon\'da Yapıldı

DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Mayda: "İmalat Sanayi Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizm Altyapı Mali Destek Programı sayesinde toplam 18,5 milyon lira DOKA eliyle bölge illerine aktarılacak"

20.06.2013 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, İmalat Sanayi Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizm Altyapı Mali Destek Programı sayesinde toplam 18,5 milyon liranın DOKA eliyle bölge illerine aktarılacağını söyledi.

Mayda, DOKA Genel Sekreterliğinde gerçekleştirilen DOKA Yönetim Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 2013 yılı içinde 10 milyon lira bütçesi olan İmalat Sanayi Mali Destek Programı ile 8,5 milyon lira bütçesi bulunan Kültür Turizmi Mali Destek Programı için çağrıya çıkıldığını belirterek, "İmalat Sanayi Mali Destek Programı çağrısına 236, Kültür ve Turizm Altyapı Mali Destek Programı çağrısına ise 104 olmak üzere toplam 340 proje başvurusu yapıldı. Bağımsız değerlendiricilerin incelediği projelerden başarılı bulunanlar, bugün ki toplantımızda değerlendirilecek. Destek almaya hak kazanan asil ve yedek proje listeleri belirlenecek. Bu iki destek programı ile toplam 18,5 milyon lira DOKA eliyle bölgemiz illerine aktarılmış olacak" dedi.

Mayda, DOKA'nın bölgenin yurt içi ve yurt dışında bilinirliğini artırmak, potansiyelini etkin olarak değerlendirmek ve yatırım çekmek amacıyla birçok tanıtım ve işbirliği faaliyeti de gerçekleştirildiğini vurguladı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise DOKA'nın çok eski bir ajans olmamasına rağmen çok etkin şekilde çalıştığını ve önemli projeler yürüttüğüne dikkati çekerek, "DOKA'nın kaynakları son derece amacına uygun olarak kullanmaktadır. Doğu Karadeniz turizm açısından çok büyük gelişme yaşamaktadır. DOKA kaynaklı projeler sayesinde turizm altyapısı geliştirildi ve çok önemli oranda turist bölgeye çekilerek, ciddi gelirler elde edildi" diye konuştu.

Toplantıya Mayda ve Kızılcık'ın yanı sıra Rize Valisi Nurullah Çakır, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Gümüşhane, Artvin, Rize ve Trabzon il genel meclisi ile ticaret ve sanayi odaları başkanları katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement