"Dostluklar Ekonomiye Yansımalı" - Son Dakika
Ekonomi

"Dostluklar Ekonomiye Yansımalı"

"Dostluklar Ekonomiye Yansımalı"

Balkanlar ile olan dostlukların ekonomiye yansımasının her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracağını belirten MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, Balkanlar'ın Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

29.11.2012 17:25

Balkanlar ile olan dostlukların ekonomiye yansımasının her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracağını belirten MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, Balkanlar'ın Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kosova Ekonomi Odası'nın kuruluşunun 50. yılı çerçevesinde 14-15 Kasım tarihinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Kosova'ya çıkarma yaptı. Türkiye'nin farklı illerinden sanayici, işadamı ve bürokratların katıldığı ziyarette ağırlıklı olarak ekonomik ilişkiler masaya yatırıldı. Görüşmelerin iki ülke açısından da verimli geçtiğini ifade eden DEİK Türk-Kosova İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, görüşmelerin somut adımlara dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Balkanlar ile Türkiye ve özellikle de Bursa'nın önemli bağları bulunduğunu hatırlatan Yedikardeş, bu bağların ülkeler arasında iş birliğine dönüşmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Ekonomik anlaşmalar konusunda geç kalındığını kaydeden Mustafa Yedikardeş, "Ziyaretlerimizde konuşulan konuların başında ekonomik anlaşmalar yer alıyor. Bunların da ikili iş birlikleri ve dialoglar ile çözüleceği konusunda herkes hemfikir" dedi.

Türkiye'de Balkanlar'dan göç etmiş 25 milyon kadar göçmen, Balkanlar'da ise 2 milyon Türk yaşadığını dile getiren Başkan Yedikardeş, Türkiye'de Bulgaristan'dan çifte vatandaşlık hakkına sahip soydaşların yaklaşık yarısının, Kosova göçmenlerinin de büyük kısmının Bursa'da yaşadığını hatırlattı.

Gezi sırasında Türk-Kosova İş Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Türk-Güneydoğu Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Sadullah Sipahioğlu ile Prizren Esnaf Derneği'ni de ziyaret ettiklerini söyleyen MODSİAD Başkanı Yedikardeş, buradaki görüşmelerde de Türkiye-Kosova arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın yapılması konusunun öne çıktığını belirtti. Yedikardeş, "Kosova ile serbest ticaret anlaşması imzalanmadığı sürece Kosova Türk mallarını Avrupa üzerinden ithal etmeye devam edecek. İki ülke arasında ekonomik ilişkiler de istenilen seviyeye ulaşamayacak" diye konuştu.

(MŞ)

29.11.2012 17: 01: 22

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Dostluklar Ekonomiye Yansımalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement