Dünya Bankası'ndan, Özbekistan'a 295 Milyon Dolarlık Kredi - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Bankası'ndan, Özbekistan'a 295 Milyon Dolarlık Kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Özbekistan’da toprak meliorasyonu projelerini ve hayvancılık gelişimini desteklemeyi amaçlayan 295 milyon dolarlık krediyi onayladı.

03.07.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Özbekistan'da toprak meliorasyonu projelerini ve hayvancılık gelişimini desteklemeyi amaçlayan 295 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Özbekistan'da toprak meliorasyonu projelerini ve hayvancılık gelişimini desteklemeyi amaçlayan 295 milyon dolarlık krediyi onayladı. Proje kapsamında kredinin 145 milyon doları, ülkenin doğusundaki Fergana Vadisi'nin toprak meliorasyonu ve su kaynaklarının yönetimi projesinin ikinci aşamasını gerçekleştirmeye yönelik olacak. Geri kalan 150 milyon dolarlık bütçe, Özbekistan'da hayvancılığı geliştirme projesine ayrılacak. Bu proje kapsamında veterinerlik hizmetleri kalitesini arttırma ve hayvancılık şirketlerine yeni teknoloji satın almada destek verme planlanıyor.

Öte yandan, Dünya Bankası, Haziran 2016 tarihinde Özbekistan ile 2016-2020 işbirliği çerçevesini onaylayan, 4 sene içerisinde ülkedeki 4 milyar dolar değerindeki 27 projenin gerçekleştirilmesi için toplam 3 milyar dolar kredi sağlayacağını açıklamıştı. - TAŞKENT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünya Bankası'ndan, Özbekistan'a 295 Milyon Dolarlık Kredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement