Dünya Otomotiv Konferansı Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Otomotiv Konferansı Başladı

05.11.2014 12:44

TYDTA Başkan Yardımcısı Ermut: "2002'den bu güne kadar olan sürede Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırım ağustos ayı itibariyle 146 milyar dolar oldu"

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkan Yardımcısı Arda Ermut, 2002 yılından bu güne kadar olan sürede Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırımın ağustos ayı itibariyle 146 milyar dolar olduğunu söyledi.

Londra'da yerleşik Worldwide Partnership tarafından düzenlenen Dünya Otomotiv Konferansı'nda konuşan Ermut, 2002'den bu güne kadar olan sürede Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırımın ağustos ayı itibariyle 146 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Türkiye'de şu an itibariyle yabancı sermayeli şirket sayısının 40 bini geçtiğini aktaran Ermut, Deloitte'un yaptığı bir araştırmaya göre, çok uluslu şirketlerin Türkiye'yi dünyanın ilk 20, Avrupa'nın da ikinci büyük üretim üssü olarak görmeyi beklediğini kaydetti.

2002 yılına kadar Türkiye'deki bir hükumetin ömrünün ortalama 15-17 ay olduğunu anımsatan Ermut, 2002 yılından sonra politik istikrardan bahsedilebilecek bir resim olduğunu dile getirdi.

Bunun yabancı yatırımcının dikkatini çektiğinin altını çizen Ermut, Türkiye'nin daha uzun dönemli planlar yapılabilinecek bir ülke olarak algıladığını anlattı.

Ermut, güçlenen orta sınıf ve insanların artan satın alma gücünün ekonomik istikrar açısından, yatırımcıların Türkiye'ye biraz daha güven duymasını sağlayan bir unsur olduğunu ifade etti.

Ermut, Orta ve Doğu Avrupa'da yapılan otomobil üretiminin yüzde 25'inin artık Türkiye'de yapıldığını da sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya Otomotiv Konferansı Başladı - Son Dakika


Advertisement