"Dünyada Kapitalizm İflas Etti" Diyen Patron Bakan Kim? - Son Dakika
Ekonomi

"Dünyada Kapitalizm İflas Etti" Diyen Patron Bakan Kim?

"Dünyada Kapitalizm İflas Etti" Diyen Patron Bakan Kim?

Hurriyet.com.tr'nin Başarılı Ekonomi Muhabiri Aysel Alp, Ekonomi Muhabirleri Derneği Tarafından Verilen "Altın Kalem" Ödülünü Törenle Aldı. Törende Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'dan Kapitalizmle İlgili İlginç Saptamalar Geldi.

13.03.2010 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hurriyet.com.tr'nin başarılı ekonomi muhabiri Aysel Alp, Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından verilen "Altın Kalem" ödülünü törenle aldı. Törende Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'dan kapitalizmle ilgili ilginç saptamalar geldi.

İşte ödülü getiren o haber:

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) Altın Kalem ödül törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın sözleri damgasını vurdu. Yılların sanayicisi, bir başka ifadeyle ‘patronu’ Çağlayan’ın, “IMF Başkanı’nın sosyalistim, demesi normal. Çünkü dünyada kapitalizm iflas etti” sözleri hem şaşırttı hem de büyük alkış aldı.

 

EMD’nin Altın Kalem ödülleri dün akşam Ankara Rixox Otel’de yapılan törenle sahiplerini buldu. Çağlayan, IMF ile anlaşma sürecinin bitmesine de değinen Çağlayan, “IMF kapısında bir milyar dolar için beklediğimiz günlerde anlaşmanın olmayacağı açıklansa, bu törene kimse gelemezdi. Faiz ve döviz fiyatları uçacağı için kimsede moral olmazdı” diye konuştu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ise esnaftan vergi almamalarını isterken, bunun karşılığını ithalatla, ihracatla bulabileceklerini söyledi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ekonomi muhabirlerine dünya ekonomisinin merkezinin doğuya kaydığı bir dönemde gelişmekte olan ülkeler içinde en önemlilerinden birinde görev yaptıkları için şanslı olduklarını söyledi. Ancak aynı zamanda bunun çok yorucu olduğunu kabul eden Şimşek, basın toplantısı yapmak için zaman bulmakta güçlük çektiğini anlattı.

 

Törende arkadışımız Aysel Alp, hürriyet.com.tr adına yılın internet ekonomi haberi ödülünü, CHP Milletvekili Gürol Ergin’den aldı. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Dünyada Kapitalizm İflas Etti' Diyen Patron Bakan Kim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement