Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini Avrupa Birliği'nden tescillendi - Son Dakika
Ekonomi

Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini Avrupa Birliği'nden tescillendi

Balıkesir'in Edremit ilçesinin dünyaca ünlü zeytinyağının coğrafi işaret almasının ardından, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini için yapılan başvuru da Avrupa Birliği Tarım Komisyonu tarafından kabul edildi. Edremit Ticaret Odası tarafından yapılan çalışma sonucunda, yeşil çizik zeytini Avrupa Birliği tarafından tescillendi.

04.12.2023 18:44  Güncelleme: 18:46

Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin'i Avrupa tescili aldı

BALIKESİR - Balıkesir Edremit'in dünyaca ünlü zeytinyağının Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almasının ardından Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini için yapılan başvuru da Avrupa Birliği Tarım Komisyonu tarafından kabul edildi.

Edremit Ticaret Odası tarafından yapılan çalışma ile Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini, 3 aylık askı sürecinin tamamlanmasının ardından bugün itibariyle Avrupa Birliğince tescillendi.

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada 2018 yılında oda tarafından yapılan tescil başvurusunun sonuca ulaşarak Edremit Körfez'i Yeşil Çizik Zeytininin coğrafi işareti bugün itibari Avrupa Birliği Kırsal Tarım Dairesi Başkanlığınca onaylandığını söyledi. Çetin, "Edremit Ticaret Odamızın 2018 yılında Avrupa Birliği'nde başvurusuyla başlayan süreç 2023 yılında nihayete erdi. Edremit Körfezi, Yeşil Çizik Zeytini, Edremit Körfezi'nin en nadide zeytin türü olan ve bu bölgenin coğrafya özeliklerini taşıyan zeytinimiz yeşil çizik zeytinimiz Avrupa Birliği'nden Edremit'in ikinci Avrupa Birliği tescilli ürünü olarak tescilini aldı. Bu konuda son derece mutlu ve gururluyuz. Öncelikle ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem meclis üyelerimizden, başkanımızdan ve süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkürler. Edremit zeytin türü Edremit Körfezi'nde yetişen bu coğrafya özelliklerde Kazdağları'nın ve Madra Dağları'nın oksijeninde ve Ege Denizi'nin iyotuyla beslenen bu bölgenin endemik bitkilerinden aldığı nefasetle lezzetlenen, son derece kaliteli ve tüketilmesi son derece keyifli bir yeşil çizik zeytindir" dedi.

Edremit'i Avrupa Birliği tescilli iki ürünü olduğunu ifade eden Çetin, "Bizler Edremit olarak Türkiye'nin ilk çifte Avrupa Birliği tescilli coğrafi işaretli ürünlerini almaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Edremit Ticaret Odamızın önemli bir başarısıdır. Önümüzdeki yıllarda önümüzdeki süreç içerisinde de tüketim anlamında da coğrafi işaretli ürünlerin tüketilmesi konusunda tüketicilerimizi bu güvenli ürünleri almaları konusunda ve tüketmeleri konusunda her zaman önerimiz olacaktır. Coğrafi işaretli ürünler kullanımında tüketicilerimizi gönül rahatlığıyla özellikle Edremit ürünlerini Avrupa Birliği Tescilli ürünleri kullanmalarını ve marketlerden marka sahiplerine istemelerini rica ediyorum" dedi.

Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini Avrupa Birliği\'nden tescillendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini Avrupa Birliği'nden tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement