Elektrikli Tekneler Denizlerin Kurtuluşu Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Elektrikli Tekneler Denizlerin Kurtuluşu Olacak

Elektrikli Tekneler Denizlerin Kurtuluşu Olacak

Turmepa (Deniz Temiz) Derneğinin Kurucusu ve Şeref Başkanı Rahmi Koç,"2 Yıldır Üzerinde Çalışma Yapılan Elektrikli Teknenin Tamamlanması Sevindirici. Bu Gelişme Deniz ve Göllerin Kurtuluşu Olacak" Dedi.

01.05.2008 12:02

TURMEPA (Deniz Temiz) Derneğinin Kurucusu ve Şeref Başkanı Rahmi Koç,”2 yıldır üzerinde çalışma yapılan elektrikli teknenin tamamlanması sevindirici. Bu gelişme deniz ve göllerin kurtuluşu olacak” dedi.

Rahmi Koç Dalyan'da...

Rahmi Koç, çevre çalışmaları hakkında bilgi almak üzere, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesini ziyaret etti.

TURMEPA (Deniz Temiz) Derneği Kurucusu ve Şeref Başkanı Rahmi Koç, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu, Genel Müdür Levent Ballar, TURMEPA yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ettiği Dalyan'da Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Köyceğiz kaymakamı Halil İbrahim Çomaktekin tarafından karşılandı.

Dalyan'da 2 yıldır yaptıkları çevre çalışmaları hakkında Rahmi Koç ve beraberindeki ziyaretçilere bilgi veren TURMEPA'nın Dalyan Bölge Koordinatörü Yücel Okutur, Dalyan'da çevre bilincinin geliştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “bu konuda yerel yöneticilerle işbirliği yapıyoruz, bu çerçevede İztuzu Plajı dünyanın en iyi korunan plajları sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Bu çalışmalar geliştirilerek devam edecek” diye konuştu.

Rahmi Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre için çok tehlikeli olan atık yağların toplanması ve biyodizele çevrilerek ekonomiye kazandırılması için, Dalyan'a biyodizel üretim makinesi kurulması yönünde karar aldıklarını belirterek, “TURMEPA Dalyan Bölge Koordinatörü Yücel Okutur'un 2 yıldır üzerinde çalışma yaptığı elektrikli teknenin tamamlanması sevindirici. Elektrikle çalışan teknenin tamamlanması deniz ve göllerin kurtuluşu olacak. Bu sistemi, mayıs ayında özel olarak tanıtacağız ve seri üretimine başlanacak” diye konuştu.

Dalyan'a güneş enerjisi ve elektrikle çalışan tekneleri görmek için geldiklerine işaret eden Koç, şunları söyledi:

“Doğal güzelliklerin korunması ve temiz tutulması için el birliği ile çalışıyoruz. Güneş enerjisi ve elektrikle çalışan tekneler çok büyük bir gelişme. Aldığım bilgilere göre, bu sistemle çalışan tekneler sessiz, temiz ve tasarruflu. Ümit ediyorum ki, bütün tekne sahiplerinin bütçesine uygun bir motor çıkar. O zaman çevreyi ve doğayı düşünen tekne sahiplerinin almaması için bir neden görmüyorum. Uzun vadede düşünürsek bölgeye çok büyük faydası olacak, bu güzel doğanın korunması için, üzerimize düşeni yapacağız”

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ise Muğla ve Dalyan hakkında Rahmi Koç ve TURMEPA üyelerine bilgi vererek, “Rahmi Koç'u ve TURMEPA üyelerini doğal güzelliklerin cenneti Muğla'nın Dalyan beldesinde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Açıklamaların ardında, Rahmi Koç ve TURMEPA Yönetim Kurulu üyeleri, elektrikle Şarj edilebilen ve akülü tekne ile Dalyan kanalında geziye çıktılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Elektrikli Tekneler Denizlerin Kurtuluşu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement