Elon Musk'ın adını kullanan sahte Bitcoin danışmanları binlerce kişiyi dolandırdı - Son Dakika
Ekonomi

Elon Musk'ın adını kullanan sahte Bitcoin danışmanları binlerce kişiyi dolandırdı

Son zamanlarda yaşanan kripto para dolandırıcılığına bu kez Elon Musk'ın adı karıştı. Sahte Bitcoin danışmanları, Musk'ın adını kullanarak açtıkları hesaplarla, binlerce yatırımcıyı dolandırdı.

17.02.2021 21:49  Güncelleme: 23:04

Ünlü kişilerin isimlerinin kullanıldığı kripto para dolandırıcılıklarına bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların en son numarası, Bitcoin adresinde Tesla ve SpaceX şirketlerinin patronu Elon Musk'ın adını kullanmak oldu.

COİN KAZANMA ARZUSUYLA DOLANDIRILDILAR

Dolandırıcılar, Elon Musk adını kullanarak sahte hesaplar açtı. Mavi tiki bile bulunan hesaplar üzerinden yapılan dolandırıcılıkta, yatırımcılara Bitcoin, ETH ve DOGE verileceği bildirildi. Buna inanan yatırımcılar ise kendilerine söylenen adımları izleyerek coin kazanma arzusuyla dolandırıldı.

TÜRKİYE'DEN DE TUZAĞA DÜŞENLER VAR

Türkiye'den de bazı yatırımcılar bu Bitcoin tuzağına düşerek kayba uğradı. Mağdurlar BTC borsasına durumu bildirdiklerinde ise aldıkları olumsuz cevapla ikinci kez hüsrana uğradı. İsminin açıklanmasını istemeyen dolandırıcılık kurbanları, mavi tik bulunan Twitter hesabından bu tarz faaliyetlerin yapılabilmesini eleştirdi. Mağdurlar, hesabın sahte olduğunun Twitter'a şikayet edilmesine rağmen halen kaldırılmadığını söylediler.

Elon Musk'ın adını kullanan sahte Bitcoin danışmanları binlerce kişiyi dolandırdı
Elon Musk\'ın adını kullanan sahte Bitcoin danışmanları binlerce kişiyi dolandırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Elon Musk'ın adını kullanan sahte Bitcoin danışmanları binlerce kişiyi dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tt: Hala size zenginlik hayali kurduran ahlaksizlara inaniyorsunuz.neden ben demiyorsunuz bu kişi kendi zengin olsun neden elin oglu kizi ni zengin etmeye calisiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement