"Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesine SOGEP desteği - Son Dakika
Ekonomi

"Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesine SOGEP desteği

"Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesine SOGEP desteği

Karabük'te "Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesinin, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 milyon 183 bin 100 lira hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.

03.08.2021 10:58  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te "Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesinin, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 milyon 183 bin 100 lira hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılmasının sağlanması, istihdam edilebilirliğinin artırılması, sosyal içerme, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen 2021 yılı SOGEP değerlendirme sürecinin sona erdiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sahip olduğu, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak, Karabük Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Karabük Özel Sektör Demir-Çelik Haddecileri Derneği'nin iştirakçi olduğu "Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesi kapsamında, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'nde kurulacak atölyeler ve mesleki edindirme kursları ile 150 öğrencinin staj sürecinde geçici, 40 kişinin ise sürekli istihdamının sağlanmasının öngörüldüğü bildirildi.

Projeyle elektrik-elektronik teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, metal teknolojisi ve iç mekan tasarımı atölyeleri kurulumu, iş sağlığı ve güvenliği, çizim tasarım, CNC operatörlüğü ve girişimcilik eğitimleri ile danışmanlık ve meslek edindirme kurslarının düzenlenmesinin planlandığı kaydedildi.

Projenin, bölgede mesleki eğitimin sektörel ihtiyaçlara göre geliştirilmesi, ara eleman ihtiyacının giderilmesi, mesleki ve teknik beceri gelişimi ile istihdamın artmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, projenin 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde bulunan mesleki ve teknik eğitime yönelik hedeflerin gerçekleşmesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor' projesine SOGEP desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement