EMKO'nun yeni yatırım rotası klima üretimi olacak - Son Dakika
Ekonomi

EMKO'nun yeni yatırım rotası klima üretimi olacak

EMKO\'nun yeni yatırım rotası klima üretimi olacak

Zonguldak'ta 1993 yılında üretime başlayan EMKO panel radyatör fabrikası 2016 yılından bu tarafa kombi üretimi yapıyor ve ürettiği ürünleri dünyanın 65 ülkesine ihraç ediyor.

25.08.2021 18:53  Güncelleme: 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta 1993 yılında üretime başlayan EMKO panel radyatör fabrikası 2016 yılından bu tarafa kombi üretimi yapıyor ve ürettiği ürünleri dünyanın 65 ülkesine ihraç ediyor.

EMKO, yurt içinde de 81 ilde servis yapılanmalarına devam ediyor. Bu kapsamda servis buluşmaları, fabrika gezisi ve eğitim toplantıları düzenleniyor. Yeni yatırım rotasının klima üretimi olduğundan bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, "EMKO Kombi servisler toplantıları devam ediyor. Pandeminin etkilerinin tekrar artmaya başlaması ile birlikte bu gibi kalabalık organizasyonları bir müddet yapmayacağız. Her birimiz bu süreci daha dikkatli geçirerek sağlıklı yarınlarda buluşacağız. Çok çalışacağız ki istediğimiz yere ulaşalım. Müslümanlar dünyanın en çalışkan insanı olmalıdır. Dünyada krizler, pandemiler, doğal afetler her zaman olur. Sistemimizi kuracağız gemimizi yürüteceğiz. Hiç şikayet etmeyin. Şikayet etmek, memnuniyetsizlik hastalıktır. İşinizi çok iyi yapın hatta en iyi yapan siz olun. Helalinden kazanın helalinden harcayın. Hep güleryüzlü olun, bu dünya kimseye kalmamış ve kalmayacak. Isıtma sektörü insanlar yaşadığı müddetçe devam eder. Soğutma ise ekonomilerinin daha iyi olduğu yerlerde olur. Hükümetimiz, hastalığın yanında bütün sıkıntılarla, doğal afetlerle mücadele etti. Sosyal devlet anlayışı ile muhtaç insan bırakmadı. Normalleşmede dünyanın en iyi ülkeleri arasındayız. Türkiyede ekonomik kriz yok, siyasi kriz var. Yani stratejik önemi sebebi ile dış ülkeler rahat bırakmıyor. Her an bir sıkıntı çıkarmaya çalışıyorlar. Çok çalışıp güçlü olacağız. Barış ve huzur için savaşa hazır olacağız. Teknoloji üreteceğiz. Ülkemizin geleceği, yüksek teknolojideki payımız ile doğru orantılı olacaktır" dedi.

"En büyük lüksüm çalışanlarımla birlikte yemek yemek"

Yusuf Günay, 72 yaşında olmasına rağmen yatırım düşündüğünü ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşım 72 ömrümün sonuna geldiğimi biliyorum ama yine yatırım düşünüyorum. Benim ülkeme hizmetim yatırım yapmak ve istihdam oluşturmak. Benden sonra bu bayrağı geriye kalanlar dalgalandırmaya devam edecek. Yaşım ilerlemiş hala klima diyorum. Lüks hiç bir yaşantım yok. Evim aracım lüks değil. En büyük lüksüm çalışanlarımızla birlikte yemek yemek. Zonguldaklıyım, Zonguldak'tan başka yere yatırım yapma niyetim yok. Kazandığım ne varsa yatırıma aktarıyorum, her fabrika yeni bir fabrikayı doğuruyor. Okullarımızdan daha kaliteli mezunlar bekliyoruz. İşletmelerimizde okul gibi eğitimler veriyoruz. 45 yıllık sanayiciyim, radyatör ve ısıtma işine 1992 senesi de piyasadaki açığı görerek girdim. O zamanlarda 9 ayda teslimat yapılıyordu. Bende Türkiyede bu yatırımı yaparak ülkeme hizmet etmek ve para kazanmak istedim." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi EMKO'nun yeni yatırım rotası klima üretimi olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı 31 Mart yerel seçimleri öncesi son mitingini Kocaeli'de yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre yapılan yatırımları açıkladı.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.


Advertisement