En Pahalı Korunan Oracle'ın Ceo'su Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

En Pahalı Korunan Oracle'ın Ceo'su Çıktı

En Pahalı Korunan Oracle\'ın Ceo\'su Çıktı

Şirketler İçin Ceo'ların Güvenliğini Sağlamak Kimi Zaman Milyon Dolarları Bulan Pahalı Bir İş Olabiliyor.

10.06.2008 02:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirketler için CEO’ların güvenliğini sağlamak kimi zaman milyon dolarları bulan pahalı bir iş olabiliyor.

Güvenliğine en çok para harcanan CEO 1.7 milyon dolar ile Oracle’ın kurucusu ve CEO’su Lawrence Ellison. Yönetim kurulu kendileri ve şirket için çok önemli olan CEO’nun güvenliği için kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.

Petrolde risk çok

Occidental Petroleum Corp’un yöneticileri CEO Ray R. Irani’nin güvenliği için yılda 775 bin dolar harcıyor. Irani’nin ev alarm sistemi ve 24 saat güvenlik görevlisi için bu miktarı ödediklerin söyleyen şirket sözcüsü, "Tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz. Petrol ve gaz şirketlerinin yöneticileri tehditler alıyor; bazen de kaçırılıyor" dedi. Ciroda Occidental’ı dörde katlayan rakip şirket Valero Energy Corp’ta ise CEO güvenlik harcaması sadece 239 dolar. Bu da CEO William R. Klesse’nin ev-alarm monitör hizmetini içeriyor. Şirket sözcüsü, çok bilinen bir şirket olmadıkları için bu önlemlerin yeterli olduğunu söylüyor.

Yahudilere tehdit

Güvenliğine en çok para harcanan CEO’lar sıralamasında ikinci sırada Limited Brands’in CEO’su Leslie Wexner geliyor. Wexner için yılda 1.25 milyon dolar harcanıyor. Göze çarpan Yahudi bir hayırsever olan Wexner’in tüm dünyadaki evleri ve yatları geniş güvenlik önlemleri altında tutuluyor. Wexner’in dininden dolayı tehditler aldığı söyleniyor. Macy’s CEO Terry J. Lundgren’in güvenliği için yılda harcanan tutar ise sadece 87 bin dolar.

Harcama üç kat arttı

Uzmanlar CEO’ların güvenliğine harcanan paranın, şirketin risk varlıkları, CEO’nun görev süresi, şirketin faaliyette bulunduğu bölgelerle ilgili olduğuna dikkat çekiyor. CEO’nun güvenliği için harcanan bedel, onun şirket için ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu da gösteriyor. Uluslararası Yönetici Güvenliği Başkanı Bob Duggan, en az 75 Amerikalı CEO’nun 24 saat güvenlik aldığını söylüyor ve bunun 10 yıl öncesine kıyasla üç kat artış anlamına geldiğine dikkat çekiyor. CEO güvenliğine harcanan paranın artmasında, kaçırma tehditlerinin çoğalmasınını ve işten çıkarılmış veya mutsuz çalışanların şiddet uygulama ihtimallerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi En Pahalı Korunan Oracle'ın Ceo'su Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement