Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amerika Merkez Bankası'nın faiz ile ilgili kararına ilişkin, "Uluslararası sermayenin bulunduğu ülkeleri tehdit etmeye devam edecektir."

19.09.2013 14:27

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amerika Merkez Bankası'nın faiz ile ilgili kararına ilişkin, "Uluslararası sermayenin bulunduğu ülkeleri tehdit etmeye devam edecektir. Bunu geçici bir durum olarak görüyorum" dedi.

Kayseri günleri etkinliğine katılan Bakan Yıldız, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Amerika Merkez Bankası'nın faiz ile ilgili kararının enerji piyasasına yansımaları nasıl olabileceği sorusuna cevap veren Bakan Yıldız, 2 aydan beri ciddi yükler oluştuğunu belirterek, "Uluslararası sermayenin bulunduğu ülkeleri tehdit etmeye devam edecektir. Bunu geçici bir durum olarak görüyorum. Bizlerin mutlaka tasarruf haklarını oluşturabiliyor olması lazım. Ama döviz fiyatlarının düşüyor olması, şu ana kadar omuzladığımız maliyetler açısından önemli bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Yıldız enerji sektörünün kurunun 1.88-1.92 arasında olduğunu hatırlatarak, "Maliyetlerimiz bu yöndedir. Bunun üzerimde gördüğünüz her rakam bizim yine maliyetle alakalı omuzladığımız bir rakamdır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement