Erdoğan: IMF'yle Görüşmeye 10 Gün Ara Verdik - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan: IMF'yle Görüşmeye 10 Gün Ara Verdik

Erdoğan: IMF\'yle Görüşmeye 10 Gün Ara Verdik

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Görüşmelere 10 Gün Ara Verildiğini Açıkladı.

28.01.2009 01:37

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere 10 gün ara verildiğini açıkladı.

AKP grup toplantısı öncesinde Meclis’te konuya ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, "Şu anda 10 günlük bir çalışma yapalım diye arkadaşlar bir mutabakata vardılar, 10 gün ara verdiler. Karşılıklı çalışmalar yapılacak, hatta Davos’ta IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile görüşme olacak" dedi. Erdoğan, uzlaşma sonrasında konunun IMF İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşüldükten sonra karara bağlanacağını anımsattı. Davos’ta IMF ile daha üst düzey temaslar da kurulabileceği belirtilirken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın IMF yetkilileriyle bir araya gelip gelmeyeceği henüz netleşmedi. Erdoğan, Davos’ta sadece 30 saat kalacak ve yarın gece Davos’tan ayrılacak.

Zoellick’le görüşme

Erdoğan ve Şimşek, Davos’ta Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick’le de görüşecek. Erdoğan, G-20 zirvesi öncesi de IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Lipsky ve Zoellick’le birer görüşme yapmıştı. Hazine Müsteşarlığı yetkilileri, görüşmelerin hangi boyutta olduğu sorusuna "Yapısal reformlarla ilgili birkaç konuda çalışma yapılması iki taraf açısından da gerekiyor. On gün bir sarkma söz konusu. Davos sonrasına herşey daha net belli olur" yanıtını verdi.

Aşılamayacak sorun yok

Yetkililer, IMF ile yapılan görüşmelerdeki anlaşmazlıkların aşılamayacak düzeyde olmadığını vurgulayarak, pek çok konuda mutabık kalındığını da belirtti. Görüşmelerin devam ettiği iki konunun belediyeleri aktarılan kaynak miktar ve yöntemiyle, kamu harcama reformu olduğu bildirildi. IMF kaynakları da görüşmelerin henüz netleşmediğini söyledi. Kaynaklar, görüşmeler netleştikten sonra IMF Executive Board’unun (Yönetim Kurulu) niyet mektubunu görüşmek ve onaylamak üzere toplanacağını bildirdi. IMF kredisinin şubat ayındaki IMF yönetim kurulu seçimlerinden sonraya sarkması da olası görülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan: IMF'yle Görüşmeye 10 Gün Ara Verdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement