Erol Sabancı Akbank'ta Dümeni Kızına Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

Erol Sabancı Akbank'ta Dümeni Kızına Bıraktı

Erol Sabancı Akbank\'ta Dümeni Kızına Bıraktı

Erol Sabancı, 45 Yıldır Çalıştığı Akbank'ta 10 Yıldır Yürüttüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı Koltuğunu Kızı Suzan Sabancı Dinçer'e Bıraktı. Akbank'ın 60'ıncı Yılında Yönetim Kurulu Başkanlığını Üstlenen Suzan Sabancı Dinçer, Hedeflerinin Akbank'ı Bölgenin En Büyük Bankası Haline Getirmek Olduğunu Açıkladı.

29.03.2008 01:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erol Sabancı, 45 yıldır çalıştığı Akbank’ta 10 yıldır yürüttüğü yönetim kurulu başkanlığı koltuğunu kızı Suzan Sabancı Dinçer’e bıraktı. Akbank’ın 60’ıncı yılında yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Suzan Sabancı Dinçer, hedeflerinin Akbank’ı bölgenin en büyük bankası haline getirmek olduğunu açıkladı.

AKBANK’ın dün yapılan olağan genel kurul toplantısının ardından, gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında alınan kararla, 10 yıldır başkanlığı yürüten Erol Sabancı, Şeref Başkanlığı’na getirildi. Akbank yönetiminde 11 yıldır yönetim kurulu üyesi ve murahhas aza olarak görev yapan Suzan Sabancı da, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi.

BAŞARIDAN GURURLUYUM: 1962 yılından bu yana Akbank’ta yürüttüğü yönetim kurulu üyeliğini devam ettirecek olan Erol Sabancı, Şeref Başkanlığı’nın yanı sıra yönetim kurulu danışmanlığı görevini de üstlendi. Bundan sonra tüm mesaisini bu görevlere vereceğini dile getiren Erol Sabancı, şu açıklamayı yaptı: "Bundan 60 yıl önce mahalli bir banka olarak kurulmuş olan Akbank’ı bugün Türkiye ekonomisinin lokomotif finansal kuruluşu, Türkiye’nin en değerli, en istikrarlı, en yenilikçi bankası haline getirmiş olmamızın haklı gururunu taşıyorum. Akbank, Türkiye için son derece etkileyici bir başarı öyküsü, tüm Akbank ve Sabancı Holding paydaşları için de benzeri olmayan bir gurur tablosudur."

SONSUZ GÜVENİYORUM: "Tüm iş hayatım boyunca her gerçek başarının güçlü temeller üzerine kurulduğunu ve güçlü temellerin yeni büyük başarıları artan bir ivmeyle doğurduğunu gözlemledim" diyen Erol Sabancı, sözlerine şöyle devam etti: "Akbank da yeni hedeflerine geçmiş tecrübesinin ve başarılarının yarattığı ivme, sorumluluk duygusu ve heyecanla tereddütsüz ve emin adımlarla ilerlemektedir. Akbank, Sayın Suzan Sabancı Dinçer’in dinamik ve vizyoner liderliği ile Türkiye’nin ve bölgenin lider bankası konumunu kuvvetlendirecek. Bu görevin başarılmasında bankamız çalışanlarına, yönetim kadrosuna, yönetim kuruluna ve yeni başkanımız Sayın Suzan Sabancı Dinçer’e sonsuz güven duyuyorum."

LİDERLİĞİ BELİRLEYİCİYDİ: 1997’den bu yana Akbank’ta Yönetim Kurulu üyesi ve Murahhas Aza olan Suzan Sabancı Dinçer ise, şunları söyledi: "Akbank’ın Türkiye’nin lider bankası haline gelmesinde Sayın Erol Sabancı’nın 45 yıl boyunca kesintisiz olarak üstlendiği liderlik rolü belirleyici faktör oldu."

HEDEF GÜÇLÜ BANKA: Akbank’ın bugün Türkiye’nin en istikrarlı ve güçlü finansal kuruluşu olduğunu söyleyen Suzan Sabancı Dinçer, bundan sonraki hedeflerini ise şöyle dile getirdi: "Amacımız bankamızı, müşterilerimize en iyi bankacılık deneyimini yaşatarak ve paydaşlarımıza yüksek ve sürdürülebilir değer yaratarak bölgenin en güçlü bankası haline getirmek. Yüksek standartlı ve yerleşmiş etik değerleri, bitmeyen enerjiyle büyük değer yaratan çalışanlarıyla, güvenin ve yenilikçiliğin sembolü haline gelmiş markasıyla, kurumsal ve profesyonel yönetim yapısı ve yönetime her zaman destek olan sermayedarlarıyla Akbank, yeni hedeflerine doğru koşmaya hazırdır."

720 milyon YTL’lik temettü dağıtılacak

AKBANK’ın dün yapılan olağan genel kurul toplantısında, temettü dağıtma kararı alındı. Buna göre, Akbank’ın 1 milyar 994 milyon YTL.olan 2007 yılı konsolide olmayan net kárı üzerinden, ödenmiş sermayesinin yüzde 24’üne denk gelen 720 milyon YTL, brüt temettü olarak dağıtılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erol Sabancı Akbank'ta Dümeni Kızına Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement