Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Kamışlı'dan Gso'ya Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Kamışlı'dan Gso'ya Ziyaret

Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, Gaziantep Sanayi Odasını (GSO) ziyaret ederek, Esas Sosyal Sorumluk tarafından yürütülen, İlk Fırsat Programı hakkında GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.

18.09.2018 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, Gaziantep Sanayi Odasını (GSO) ziyaret ederek, Esas Sosyal Sorumluk tarafından yürütülen, İlk Fırsat Programı hakkında GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Esas Sosyal'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Esas Sosyal'in özellikle okuldan mezun olmuş gençlerin işe geçiş süreçlerine sunmuş olduğu katkılardan dolayı önemli bir işlevi yerine getirdiğini aktaran Konukoğlu, GSO olarak İlk Fırsat Programı'na destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de yetişmiş eleman ve nitelikli personel ihtiyacına dikkati çekerek GSO bünyesinde kurulan Mesleki Eğitim Merkezinin (GSO-MEM) hem sanayicinin personel ihtiyacını karşıladığını, hem de her yaş grubundan insana meslek kazandırdığını ifade etti.

Üniversite bitirmiş gençlerin iş bulma konusunda yaşadığı sorunların altını çizen Ünverdi, okumuş gençlerin kendilerini geliştirmeleri, ifade etmeleri ve iş piyasasına dahil olmaları noktasında yürütülen her projenin mutluluk verici olduğunu belirterek, gerçekleştirilecek işbirlikleriyle bu süreci devam ettirmek istediklerini anlattı.

Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı da sunumunda, Esas Sosyal'in, Şevket Sabancı ve ailesinin hayırseverlik geleneğinin üzerine inşa edilen sosyal yatırımlarının kapsamını genişletmek ve yönetmek amacıyla 2015 yılında kurulduğunu hatırlattı.

Kamışlı, ilk sosyal yatırım alanının gençlik ve istihdam olarak belirlendiğini ve uygulama modeli olarak da İlk Fırsat Programı'nın hayata geçirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlk Fırsat, üniversiteden yeni mezun gençlere iş deneyimi kazandırmak ve onları iş hayatına hazırlamak üzere tasarlandı. Program, üniversiteden yeni mezun gençlerin sivil toplum kuruluşlarında 12 ay boyunca tam zamanlı istihdam edilmelerinin maliyetini karşılıyor ve böylece gençler, muhasebe, insan kaynakları, bilgi teknolojileri, kurumsal iletişim gibi meslek alanlarında işbaşı deneyimi kazanıyor."

Bugüne kadar, 21 farklı sivil toplum kuruluşunda çalışmak ve İlk Fırsat Programı'na katılmak için 5 bin 500 gencin başvuruda bulunduğunu belirten Kamışlı, "60 genç programa kabul edildi. Katılan gençlerin yüzde 97'si 12 aylık programı tamamladı. Mezun olan katılımcıların yüzde 83'ü programı tamamladıkları ay sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerden iş teklifi aldı, yüzde 97'si programı tamamladıktan sonraki üç ay içinde bilgi işlem, danışmanlık, enerji, iletişim, kültür-sanat, perakende, sivil toplum, tekstil, vergi gibi farklı sektörlerde yeni işlerine başladı." dedi.

Kamışlı, 2019 adayları için başvuru sürecinin 5 Ekim tarihine kadar gerçekleşeceğini, detaylı bilgi almak isteyenlerin "www.ilkfirsat.org.tr" adresinden bilgi edinebileceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Konukoğlu ve Ünverdi ziyaret anısına Sabancı'ya yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti.

Daha sonra GSO Mesleki Eğitim Merkezini de ziyaret eden Emine Sabancı ve berberindeki heyet, burada meslek atölyelerini dolaşarak kursiyerlerle sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Kamışlı'dan Gso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement